דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-103FMתוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים. והפעם: פשטידת ברוקולי על מצע קרם בטטה.






המרכיבים לפשטידה:



שקית ברוקולי קפוא / ברוקולי טרי באותה הכמות


1 גביע קוטג' 5%


גביע גבינה 5% או 200 גרם גבינה בולגרית 5%


3 ביצים


2 כפות קמח או סובין או פירורי לחם


1 כף אבקת מרק בצל / פטריות


אבקת שום גבישי


מלח


תבלינים



המרכיבים לקרם:


בטטות


ביצה


כף קוטג' / כף שמנת לבישול


תבלינים



אופן ההכנה:


1) לבשל את הברוקולי.


2) לערבב עם שאר החומרים,


3) להכין פירה מהבטטות


4) לערבב הפירה עם תבלינים וביצה


5) אפשר להוסיף כף קוטג' או כף שמנת לבישול


6) לשטוח הבטטות על תבנית מלבנית ועליהן לשפוך את תערובת הברוקולי


7) לאפות בתנור ב- 180 מעלות כחצי שעה



1/6 מהפשטידה ללא מצע בטטה, שווה 150 קלוריות, אפשרי כמנת חלבון בכל תפריט דיאטה.


יחד עם בטטה כ- 250 קלוריות, אפשרי במקום ארוחה הכוללת חלבון ופחמימה, יחד עם סלט ירקות, בכל תפריט דיאטה.