אני עדיין זוכרת איך בילדותי עמלנו ימים על בניית המדורה של ל"ג בעומר, ושעות חלפו עד שהבאנו אותה להיות גדולה, גבוהה ובוערת לתפארת, ורק אז היינו מתפנים לעיקר - הכנת תפוחי האדמה.



אך בילדותי לא הייתה יצירתיות בכל הנוגע להכנת תפוחי האדמה הצלויים. פשוט עטפנו אותם בגלימה מוכספת מאלומיניום, השחלנו אותם על חוטי ברזל, יצרנו מהם מחרוזות והשלכנו לאש. בסוף התהליך קיבלנו תפוח אדמה שלם, רך, אפוי היטב ומפויח.



לזכר הימים ההם, בחרתי להציע, רגע לפני המדורות, תפוחי אדמה במדורה, אך כאלה שטומנים בחובם הפתעה: ביצה שלמה, שהתבשלה לאיטה. אחרי הארוחה המשביעה הזו, אפשר ואף רצוי להתפנות לקינוח, הלוא הוא לרוב מרשמלו שרוף. 



מימין למעלה בכיוון השעון: שלבי הכנת ביצה בתוך תפוח אדמה. בגנון וצילומים: פסקל פרץ רובין
מימין למעלה בכיוון השעון: שלבי הכנת ביצה בתוך תפוח אדמה. בגנון וצילומים: פסקל פרץ רובין



תפוח אדמה עם הפתעה


החומרים (ל־4 מנות):



4 תפוחי אדמה מאורכים


4 ביצים


מלח ופלפל לפי הטעם



לעיטוף וסגירה:


רדיד אלומיניום


קיסמים



אופן ההכנה:


1. מניחים תפוח אדמה לאורכו וחותכים אחד מקצותיו, באורך של 2־3 סנטימטרים. שומרים את הקצה שחתכנו.


2. בעזרת כף פריזאית או סכין טורנה, מרוקנים את תוכנו ויוצרים מעין גומה בתפוח אדמה.


3. יוצקים ביצה אל תוך הגומה בתפוח האדמה.


4. סוגרים את כיפת תפוח האדמה שחתכנו בתחילה ומחזקים בעזרת קיסמים.


5. עוטפים את תפוח האדמה ברדיד אלומיניום ומכניסים למדורה עם שאר תפוחי האדמה.


6. מגישים חם, בתוספת פלפל ומלח גרוס.



טיפסקל


אפשר לגוון את ארוחת המדורה ולהוסיף לה קלחי תירס. יש לצקת מעליהם מעט שמן זית, לבזוק מלח ועשבי תיבול מיובשים, לפי הטעם, לעטוף בנייר כסף ולהכניס למדורה.



רוצים מתוק? את שיפודי המרשמלו אפשר לצפות בשוקולד מריר מומס, ואפשר גם להכין שיפודי פירות חתוכים ולהגיש עם סירופ מייפל.