מתכון מנצח להכנת בורקס גבינה מטריף עם הפתעות בפנים:

החומרים:
2 חבילות בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשרות לפי הוראות היצרן
חבילת גבינת חמד "פיראוס"
100 גרם קשקבל "COLLECTION" מגוררת, או גבינה צהובה אחרת לפי טעמכם
1 ביצה

תוספת למילוי:
5–10 זיתים פרוסים
2–3 כפות גרגירי תירס
¼ גמבה קצוצה

להברשה:
ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה מערבבים גבינת חמד, קשקבל וביצה לתערובת אחידה.
פורסים את הבצק וחותכים לריבועים בגודל הרצוי. מניחים כף מילוי במרכז כל ריבוע ומוסיפים כפית מהתוספות: זיתים, תירס או פלפלים. מקפלים לצורת משולש, מהדקים היטב את הקצוות ולוחצים בעזרת מזלג להידוק מוחלט.
מעבירים את המשולשים לתבנית, מברישים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות. אופים 25־35 דקות עד שהבורקס זהובים ומעט שחומים.
מגישים חם.