המצרכים (לשתי כיכרות):
1 קילו קמח לחם
כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
כ־3 כוסות מים פושרים
כף מלח

למילוי:
אריסה
טימין

אופן ההכנה:
1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה - קמח, שמרים וסוכר. מתחילים ללוש תוך כדי הוספת השמן והמים עד לקבלת בצק נעים ורך. את כף המלח מכניסים לקראת סוף הלישה.
2. מתפיחים כשעה.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מחלקים כל חלק לחמישה כדורים. מכינים תבנית עם נייר אפייה ומפזרים שומשום בנדיבות על הנייר.
4. על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעלה עגול. מניחים על תבנית האפייה, מורחים על העלה אריסה ומפזרים עלי טימין. כך עושים עם חמשת העלים. מניחים אותם זה על גבי זה.
5. מניחים במרכז המאפה כוס. עם סכין חדה חותכים את ערימת העלים ל־16 משולשים על ידי העברת הסכין מהכוס כלפי חוץ (בסך הכל יהיו 16 חיתוכים).
6. תופסים כל שני משולשים צמודים, מסובבים אותם כמה סיבובים כלפי חוץ לכיוונים נגדיים ומהדקים את הקצוות לעלה כמו בתמונה. כך עושים עם כל שמונת הזוגות.
7. מורחים חלמון ביצה ומפזרים שומשום מלמעלה.
8. אופים ב־190 מעלות במשך כ־20 דקות.

לחם עריסה (צילום: חן פרץ)
לחם עריסה (צילום: חן פרץ)

מתכון של @peretshen