ברור לכולכם שבימים כמו טוב באב, וולנטיין, סילבסטר וכד' הכי מומלץ לא לצאת מהבית. הכל יקר בטירוף, עמוס בטירוף ופקוק בטירוף. לכן בימים כאלו ההמלצה הכי חמה שלי היא להשאר בבית ולבשל לעצמכם מטעמים שתמיד רציתם להתנסות בהם, לפתוח בקבוק יין טוב או להכין לעצמכם דרינק קריר ולהנות מהחברה של השני.
הפעם התמקדנו בפרי סקסי - דובדבנים ועשינו איתו מס' וורסיות. עשינו משלוח מושלם של בקר ממעדני גורמה ופירות וירקות מנטורזה. בארוחה הזו חשוב שתלכו על חומרי גלם מעולים, כי אם הבשר לא טוב או הדובדבנים לא טריים אז יצאו לכן מנות פחות טובות

פילה בקר בדובדבנים (צילום: אסנת גואטה)פילה בקר בדובדבנים (צילום: אסנת גואטה)

קרפצ'יו בסלסת דובדבנים
100 גרם פרוסות קרפציו מפילה בקר טרי
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
1/4 כוס שאלוט קצוץ
2 כפות ליים סחוט
200 גרם דובדבנים חצויים
צ'ילי אחד קצוץ לא חובה אבל מומלץ
1 כף שמן-זית

ההכנה: לערבב את כל מרכיבי הסלסה להוסיף מלח פלפל ולתת כמה דקות לטעמים להתערבב.
ניתן לבקש מהקצב שלכם שיפרוס או לקנות חתיכה, להקפיא אותה לחצי שעה, לפרוס ואז בין 2 ניירות אפיה לדפוק אותן עם פטיש שניצלים.
לסדר את פרוסות הקרפצ'יו על צלחת ההגשה, לפזר את הסלסה במרכז ולהגיש.

פילה ברוטב דובדבנים- ברביקיו
הדובדבנים פה מתבשלים ממש ונותנים מתיקות חמוצה לכל הרוטב העשיר הזה
4 חתיכות פילה בקר טרי בגודל 200 גר' כ"א
לרוטב הברביקיו//
1 בצל אדום קטן קצוץ דק
2 כפות חמאה
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות דובדבנים מגולענים
1 רסק עגבניות/קטשופ
2/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס חומץ תפוחים
1 כף וורצ'סטר
2 כפות חרדל
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1/2 כפית פלפל
1/8 כפית ליקוויד סמוק (לא חייבים)
ההכנה//
לאדות את הבצל בחמאה עד שמתרכך, להוסיף את השום ולאדות עוד דקה. להוסיף את שאר המצרכים.
לבשל על אש בינונית נמוכה עוד 20 דקות עד שהדובדבנים מתרככים והרוטב מסמיך.
את הפילה יש לייבש היטב ואז לשמן בשמן זית. פילה- מלהיטים מחבת וצורבים את נתחי הפילה המשומנים למשך 3-4 דקות. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד לכמה דקות.
בצלחת הגשה מניחים את הפילה, ומסביבו את רוטב הדובדבנים

לנטורזה יש מיקסים מוכנים של ירקות שיעבדו מעולה כסלט מהיר לצד הבשר. אני אישית מאד אוהבת את מיקס השורשים שיש להם ואז לעשות לזה ויניגרט הדרים ולהגיש כסלט מרענן.

גאלט דובדבנים ומשמשים (צילום: אסנת גואטה)גאלט דובדבנים ומשמשים (צילום: אסנת גואטה)

גאלט דובדבנים ומשמשים הכי מהיר וקל שיש
אי אפשר ארוחה רומנטית בלי קינוח אבל הפעם סידרנו לכם קינוח כיפי בלי הרבה מצפון שאפשר לאכול עם גלידת וניל או כמו שהוא קליל.
בצק פריך מוכן או שתכינו לבד
15 דובדבנים מגולענים
4 משמשים בשלים חתוכים לשמיניות
3 כפות סוכר או מייפל
ההכנה//
לבשל על אש קטנה את הדובדבנים והסוכר עד שהתערובת מתחילה להסמיך. לרדד את הבצק לשים עליו את תערובת הדובדבנים ולהשאיר שוליים רחבים, לסדר את המשמשים בצורת ספירלה ואז לסגור את הבצק מסביב. יש להאיר את רוב הבצק חשוף. 
לחמם את את התנור ל- 180 מעלות ולאפות עד להשחמה.

תודה למעדני גורמה ונטורזה על חומרי גלם מעולים