לראשונה בישראל: פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס המוקדש למטבח הישראלי המפואר שיכלול 3 שבועות של עשרות אירועי מקור בכל הארץ בתאריכים 11-27 בנובמבר 2021. בסיום הפסטיבל יתקיים טקס פרסי מצוינות ממלכתי ראשון מסוגו -  בתחומי המסעדנות, יזמות, חדשנות, תיעוד וייצור  - הפתוח לכל העוסקים במלאכת ניסוח תרבות הקולינריה בישראל

דווקא בתקופת משבר עולמי -  עולם הקולינריה הישראלי חווה פריחה חסרת תקדים: סצנת מסעדות שוקקת, תכני אוכל בפריים טיים, פריחה של יצרנים קטנים ארטיזנלים, עליית קרנם של החקלאים, הובלה בינלאומית של זירת הפוד והאגרו טק, וכמובן – שני כוכבי מישלן חדשים לשני שפים ישראלים בעולם (אסף גרניט בפריז וגל בן משה בברלין).
על רקע פריחה זו  - יוצא לדרך של מיזם דגל עצום וחדש בעולם הקולינריה בישראל - פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס  שמיועד להיות אירוע שנתי ולהוקיר את תרבות המטבח הישראלי . 

 הפסטיבל יתמקד בשני נושאים עיקריים:

פסטיבל המטבח הישראלי הכולל עשרות אירועי מקור, מדן ועד אילת - אשר מטרתם לקדם את העוסקים המצטיינים במלאכה וכן להאיר זרקור על ערכים של מקומיות, ישראליות, חומרי גלם  ותרבות אוכל מפוארת, משורשיה המסורתיים, דרך סצנת המסעדות השוקקת ועד עולמות הפוד והאגרו טק המסעירים.
האירועים נאצרים בימים אלו וניתן להגיש מועמדות להשתתף בלינק הזה עם רעיונות ומיזמים כגון:  פופ אפ ייחודיים, ארוחות נושא מיוחדות , סיורים וסדנאות, הרצאות ומפגשים עיונים. לאירועים יינתנו הטבות בלעדיות ללקוחות אמריקן אקספרס.

פרסי המטבח הישראלי - טקס חגיגי להענקת פרסי מצוינות לענף המסעדנות והקולינריה בישראל, אשר יתקיים בסוף השבוע הנועל של הפסטיבל.  המועמדים ב-16 קטגוריות מחולקים ל- 4 תחומים מרכזיים:
•תחום המסעדנות – כולל פרסי שף ומסעדה מצטיינים, וגם אוכל הרחוב ומוסד הקולינריה הוותיק המצטיין.
•תחום היזמות והחדשנות – כולל פרסי מצוינות ליזמים ולחברות הזנק המתמחות בפוד ואגרו טק, למען עתיד המזון והסביבה.
•תחום החקלאות, הייצור וחומרי הגלם – עם 3 פרסים לחקלאי, יצרן ומזקקה או יקב מצטיין
•תחום התקשורת – נוסף גם הוא עם פרסים בתחום התיעוד והכתיבה, הן בתקשורת הממוסדת והן ליוצרים עצמאים ברשתות החברתיות – מתוך הכרה בחשיבות תקשור תרבות הקולינריה.

כמו כן – יוענקו שני פרסי הוקרה מיוחדים: ׳פרס השראה׳ עבור מפעל חיים ו׳פרס הוקרה מיוחד׳ עבור הובלת הענף בשנת הקורונה המאתגרת.   הפיינליסטים בכל קטגוריה יוכרזו עם פתיחת הפסטיבל והטקס החגיגי של הענקת הפרסים ינעל את אירועי הפסטיבל. 

 תהליך הבחירה יעשה בתהליכים שקופים של בחירה וסינון, החל מפרסום קול קורא פתוח לכל, דרך הצבעה ראשונה ע״י למעלה מ-1000 חברי האיגודים ועמותות הקולינריה המובילים: איגוד המסעדות והברים, עמותה מסעדנים חזקים ביחד, העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, תא עיתונאי הקולינריה, קהילת Roots, עמותת סלואו פוד.  בנוסף, הוקמה ועדת פרס מקצועית בה חברים 12 מומחי קולינריה: בתפקיד היו״ר, יעמוד איש הקולינריה עמית אהרנסון ("מדבר מהבטן"), שף ישראל אהרוני (ידיעות אחרונות), הילה אלפרט (ישראל היום), תיקי גולן (ynet,) רועי ירושלמי (גלובס), ריטה גולדשטיין (מאקו, קשת) רותם מימון (הארץ), אפרת אנזל אשת תוכן קולינרי ומגישת הפודקאסט ״לדבר זה לא משמין״,  יאיר היידו מומחה יין בינ״ל, אלעד רביד סמנכ״ל השיווק של קבוצת המזון שטראוס, אירית שנקר אשת הקולינריה הוותיקה (״קרן״)  וחיים שפיגל ה-מומחה לשירותי המזון בישראל,  מנהל אגף מזון ומשקאות בקבוצת מלונות דן מזה 25 שנים

אודות המארגנים: 

פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי בתמיכת אמריקן אקספרס הינו ארגון משותף ל-3 שחקנים מובילים: נירית וייס  -  יזמית, העומדת מאחורי FARM 54 אקסלרטור חדשני בעולמות הקולינריה, דוד קישקה - יזם קולינרי, יוני פיינגולד -  הבעלים והמייסד של זירת ה- toMix e-commerce החדשה לתרבות בילוי, פנאי ולייף סטייל