בשיאו של החורף, ורגע לפני ולנטיינ'ס, מותג הוויסקי היוקרתי The Macallan מצדיע לתעשיית השוקולד הישראלית, ולראשונה בארץ, מאגד נבחרת של יצרני שוקולד מובילים מקומיים, ליצירת מארז פרלינים אחד בהשראת The Macallan.

מארז הפרלינים המיוחד, ובו 25 פרלינים מפתים במילויים מיוחדים, יהיה זמין לרכישה אך ורק בחניות פופ-אפ מעוצבות, שיפתחו בבת אחת, החל מה-1 בפברואר ולמשך שבועיים שלמים, בחמישה חללים לממכר משקאות הפזורים בכל רחבי הארץ.

היצרנים: איקה כהן, אלי טראב, אורה שביט, עודד מקסימוב ודוד זרביב יצרו, כל אחד בנפרד, ארבעה פרלינים המייצגים אותם, את שפתם ואת סיפורם האישי. בנוסף, יצר כל אחד מהם פרלין אחד שכולו בהשראת The Macallan Rich Cacao - ביטוי וויסקי חדש וייחודי, פרי שיתוף הפעולה של מותג הסינגל מאלט והשף-קונדיטור בעל שלושת כוכבי המישלן ג'ורדי רוקה (El Celler de Can Roca), שמושק כעת במהדורה מוגבלת שכולה בסימן קקאו.

Rich Cacao הוא הביטוי הראשון בסדרת שיתופי הפעולה השנתית של מקאלן בשם Harmony Collection. הסדרה מקדמת ערכים של קיימות, עם עטיפה מיוחדת במינה שממחזרת את שאריות פולי הקקאו. ה-whiskymaker פולי לוגאן רקחה ביטוי סינגל מאלט שמורכב מוויסקי שיושן בעבר בחביות שרי אולורוסו ספרדיות כהשראה מניחוחות וטעמי הקקאו, והתוצאה - חוויה של חיבור הרמוני בין שוקולד וויסקי המקבל צבע ערמוני עז המושפע מולי הקקאו הקלויים וארומות דומיננטיות של שוקולד, דבש, עץ ומעט חרפרפות.

מקאלן ושוקולד (צילום: אפיק גבאי)
מקאלן ושוקולד (צילום: אפיק גבאי)

מאחורי הפרלינים:
איקה כהן - IKA CHOCOLATE  פועלת למעלה מ-16 שנים בענף השוקולד בישראל, ועטורת פרסים בינלאומיים.
פרלין בטעם וויסקי מרציפן בהשראת Rich Cacao ופרלינים עם שומשום לימון, פרלין קרמל מלוח ועוד.

אורה שביט, ORA CHOCOLATE - החלה את דרך השוקולד בגיל מאוחר, ונחשבת לאחת מעמודי התווך של תעשיית השוקולד המקומית.
פרלין קפה וויסקי - תערובות שוקולד מריר קפה ושוקולד חלב אשר בתוכו תערובות Rich Cacao לצד פרלינים כדוגמת: שוקולד מריר עדין ופרלינה אגוזים נימוח, שוקולד חלב עם קרמל פסיפלורה ועוד.

אלי טראב, KARDINAL - יותר משני עשורים של שכלול היכולת הפכו את אלי טראב ואת מותג השוקולד שלו 'קרדינל' לאחד המוכרים בתעשיית המקומית.
פרלינים מהמארז: קקאו מקורמל בקרם אגוזים בהשראת Rich Cacao מרציפן תפוז, קרם קוקוס וקרמל מאלט.

עודד מקסימוב, MOKAYA - פועל כשמונה שנים בארץ, הגיע לעולם השוקולד כמשווק חלקי חילוף לפנצ'רים כיום הוא מייצר פרלינים וביצי שוקולד ענקיות המזוהות עם המותג שלו. פרלינים מהמארז: שוקולד לבן קרמל וויסקי בהשראת Rich Cacao לצד פרלינים: מריר פטל ומרציפן פיסטוק אמרנה.

דוד זרביב, DZ CHOCOLATE - כוכב חדש צעיר ומבטיח בשמי השוקולד המקומיים, אוטודידקט שעובד מביתו הקטן בתל אביב, ומתמקד בקלאסיקות וממתקים נוסטלגיים ומסורתיים. פרלינים מהמארז: פרלין שקדים ולוז בהשראת Rich Cacao לצד פרלינים: של קפה אתיופי וקרמל הדרים.

פופ אפ הרמוני ויצרני שוקולד החל 14-1 בפברואר.
מחיר בקבוק ומארז שוקולד: 850 ₪
מחיר מארז שוקולד: 200 ₪