אחרי חגיגות הפורים וגל הקור הקיצוני, מצאנו בשבילכם שלוש הזדמנויות נהדרות לצאת וליהנות מהשמש שחוזרת לבצבץ ומזמינה אותנו החוצה אל ימים יפים שלפנינו. בימים אלו מתקיימים שלושה פסטיבלים מיוחדים החוגגים את האהבה הישראלית לקולינריה תרבותית וליינות משובחים, ואתם יותר ממוזמנים להגיע ולספוג את האווירה והטעמים.

פסטיבל "זמן יין" , גליל מערבי 
ב-26 במרץ, עם בואו של האביב ובשיא הפריחה הצבעונית, עמותת זמן גליל מערבי חוזרת לשנה שמינית של חגיגות יין אזורי אמיתי, המציג את את העושר התרבותי, ההיסטורי והגיאוגרפי של האזור. המבקרים ביריד יקבלו כוס יין מתנה, אותה יוכלו למלא ללא הגבלה ולטעום יינות חדשים שיושקו ביריד.

פסטיבל "זמן יין" חוזר בשנה השמינית (צילום: עמותת זמן גליל מערבי)

יקב שטרן ישיקו פינו גרי, סוביניון בלאן ורוזה "מעיין". כולם בציר 2021. יקב כישור ישיקו כישור לבן ורוזה, בציר 2021, וברי המזל שיגיעו מספיק מוקדם, אולי יזכו גם לטעום מכמות מוגבלת בטרום השקה של ריזלינג חצי יבש 2019. ויקב משק אופיר, המארחים, ישיקו רוזה 2021- בלנד מענבי סנג'ובזה ומרסלן, ויין קינוח בסגנון פורט מענבי פטיט סירה- בציר 2020. כמו כן, אל היקבים הוותיקים החברים בעמותה יצטרף השנה לראשונה החבר החדש בעמותה, יקב ג'וליה – יקב בוטיק משפחתי מהכפר הנוצרי מעיליא המנוהל על ידי ענאן עראף, דור שני למקימי היקב. 

מלבד היינות החדשים, יוצגו ביריד עוד שלל יינות מהיקבים השונים ולצידם יוגשו גם הפרטנרים האידיאליים - הגבינות של חוות רום. בנוסף ביריד יוצב גם הפוד-טראק של "הסועד הנודד" שיציע תפריט מיוחד לו הם קוראים "טאבונפלצת" עם שלל מאפים חמים, הישר מן הטאבון. עוד יהיה ניתן לטעום ולרכוש מתשעת סוגי הדבש של משק אופיר. 

יריד ''זמן יין'' חוגג את השנה השמינית  (צילום: מורן קורן גודמן)
יריד ''זמן יין'' חוגג את השנה השמינית (צילום: מורן קורן גודמן)

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה
מתוך הרצון לחשוף ולקרב לבבות הוקם פסטיבל האוכל הכפרי, שהתחיל אי שם בשנת 2000 עם מספר מצומצם של בשלניות מקומיות שהציעו למבקרים את המאכלים העדתיים המיוחדים אותן ואת התרבות שלהן. מאז, הפסטיבל המשיך להתפתח ואליו נוספו עוד ועוד בשלניות ובשלנים מקומיים שהפכו אותו למה שהוא היום. בין התאריכים ה-3-26 במרץ תוקם החגיגה הקולינרית בה תוכלו להתארח בכמה מטבחים אתניים מעניינים. 

ניתן יהיה לטעום וליהנות מאוכל מרוקאי, כורדי, הודי, פלסטיני ואפילו אינדונזי מסורתי לצד בראנצ'ים מתוחכמים, ארוחות בשרים דשנות, מאפים, משתים ביקבים, סיורי אוכל וקולינריה ואירועים מיוחדים בהם ייעשה שימוש בחומרי גלם טריים מהשדות, הכרמים והמחלבות של אזור מטה יהודה. 

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים מעניינים ביניהם ניתן למצוא את ארוחת העדלאידע – דאדא של השף נדב מלין שהרכיב תפריט מיוחד לכבוד החג, ביקב קדמא יקיימו משתה פורים בסגנון גיאורגי עם להקת המחול ורטיגו ועוד אין ספור תרבויות וטעמים. בנוסף במהלך הפסטיבל יתקיימו גם סיורים קולינריים שיטיילו בין המקומות השונים במועצה ויאפשרו טעימה ממסורות הבישול השונות. 

המאכלים של יהודית הרפז בפסטיבל האוכל (צילום: אסף שגב)
המאכלים של יהודית הרפז בפסטיבל האוכל (צילום: אסף שגב)

 סיפורי אוכל בערבה הדרומית
בין התאריכים ה-31.3 ועד ה-2.4 (חמישי עד שבת) יתקיים בשנית פסטיבל "סיפורי אוכל" - סופ"ש לכל המשפחה שכולו סיפורים וטעימות. במהלך הפסטיבל ניתן יהיה לבקר באתרי התיירות השונים והמגוונים של הערבה הדרומית ולהנות ממגוון פעילויות ומטעמים מתוצרת מקומית.

אירועי הפסטיבל יתפרסו ברחבי אזור הערבה הדרומית בין הקיבוצים השונים. בקיבוץ לוטן יתקיימו סיורים במתחם "אקו כיף" ולצידו יוקם סופר פוד-טראק הבנוי על תוצרת מקומית. בקיבוץ אליפז יתקיים סיור מודרך בחממת "5 החושים", ולצידו יוקם פוד-טראק של שף רוברט ביטון המציע תפריט כריכי בשר ומנות טבעוניות. 

בקיבוץ איילות יפעל ביום שישי שוק איכרים בו ימכרו חקלאי האזור תוצרת טרייה ואיכותית, כשלצידם יופעלו דוכני מזון מגוונים ומסעדת "כפות תמרים" בקיבוץ תציע ארוחה מלאה בסגנון בופה קיבוצי. בנוסף יתקיים גם אירוע קטיף תירס מדברי בקיבוץ אילות ופעילויות נוספות בפארק תמנע ובפונדק יטבתה. 

עלות ל-2 לילות כולל כל הפעילויות והטעימות - זוג 2,100 ₪, תוספת לילד 650 ₪.
אפשרויות הלינה: אירוח בקיבוץ אילות, אליפז חופש וחוויה בערבה, בית הארחה קטורה. להזמנות ופרטים נוספים>>>

שף השמש (צילום: חגית גל)
שף השמש (צילום: חגית גל)