פריטטה עם ירקות וגאודה, המרכיבים:

  • תפוח אדמה בינוני
  • 3 כפות שמן זית
  • ½1 חבילת פטריות, פרוסות גס
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • ½ ברוקולי בינוני, חתוך לפרחים קטנים
  • מלח ופלפל שחור
  • ¼ כוס חלב תנובה
  • 5 ביצים בגודל L
  • ½ כוס פתיתי גאודה "השף הלבן"
  • 3 עשבי תיבול, קצוצים



אופן ההכנה:

מבשלים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך, אך עדיין לא מוכן לחלוטין. מצננים וחותכים לקוביות קטנות. חולטים את הברוקולי במים רותחים למשך 5 דקות ומסננים.

במחבת גדולה שעמידה לחום תנור מחממים שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות ורוב הנוזלים שלהן הצטמצמו.
מוסיפים את הברוקולי ואת תפוח האדמה ומבשלים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות. בקערה גדולה טורפים את החלב, הביצים, הגבינה ועשבי התיבול ומוסיפים פנימה את תכולת המחבת. מערבבים היטב ומעבירים חזרה למחבת. 

מבשלים עם מכסה סגור למשך 5־10 דקות, עד שהחלק התחתון מזהיב. מפזרים מעל חופן פתיתי גאודה ומעבירים לתנור. אופים עד שהפריטטה מתייצבת במרכז ומגישים.