מגדל פנקייקים עם גבינה לבנה ומייפל (הצעת הגשה של עידן גביש) החומרים:

  • 1 ביצה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1½ כוסות (200 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת אפייה 
  • 2 בננות בשלות בגודל בינוני, חתוכות לפרוסות דקות (אם רוצים)
  • קורט מלח 
  • 2 כפות שמן או תרסיס שמן קנולה
  • מגישים עם:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • ½ כוס (120 מ"ל) מייפל

אופן ההכנה:
בקערה מקציפים יחד את הביצה והסוכר, מוסיפים את הקמח, ¼ כוס חלב, המלח ואבקת האפייה ומערבבים כדקה בעזרת מטרף, עד שכל הגושים נעלמים (אפשר גם במיקסר). מוסיפים את שארית החלב וממשיכים לערבב עד שהבלילה הופכת אחידה.

מחממים מחבת קטנה (קוטר 14־16 ס"מ). מרססים בתרסיס שמן ומנגבים מעט בנייר סופג (צריך לשמן רק בפעם הראשונה). יוצקים מצקת מהבלילה כך שתגיע לשולי המחבת. משבצים ב־4־5 פרוסות בננה ומטגנים על אש בינונית, עד שנוצרות בועות על הבלילה. הופכים ומטגנים כדקה נוספת.

להרכבה: מגישים בצלחת 2־3 פנקייקים, מניחים מעל כל פנקייק שתי כפות גדושות גבינה ורוטב מייפל מעל. הפנקייקים נשמרים יומיים במקרר. אפשר לחמם במיקרוגל. בתיאבון!