קדירת חורף טבעונית

החומרים:
1 ראש שום
2 בצלים חתוכים לרבעים
300 גרם טופו "תנובה" בטעם טבעי, חתוך לקוביות גדולות
2 תפוחי אדמה, לא קלופים, חתוכים לקוביות גדולות
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות גדולות
½ שקית גזר גמדי "סנפרוסט"
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס בירה/יין לבן
1 שקית ערמונים בוואקום
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית קינמון
2 כפות סילאן
½ כף כמון
½ כף פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
מים לכיסוי התבשיל
להגשה: מעט פטרוזיליה/כוסברה קצוצות

אופן ההכנה: מבשלים את העדשים השחורות 15 דקות בסיר עם מים רותחים, שוטפים היטב ומסננים. לסיר רחב יוצקים את שמן הזית, רבעי הבצל, תפוחי האדמה, הבטטה והטופו ומטגנים כ־5 דקות מכל צד עד השחמה.

מוסיפים לסיר את שאר הירקות והעדשים. מוסיפים כוס בירה או יין, את התבלינים והערמונים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את הסילאן ומים עד לכיסוי המרכיבים. מביאים שנית לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים ללא כיסוי כ־10 דקות.
מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים כ־45 דקות עד ההשחמה.

מפזרים מעל כל מנה מעט פטרוזיליה או כוסברה, ומגישים.