אני אוהבת לאכול ולהכין מרקים, אך למרקים צמחוניים הנטייה להיות חסרי טעם, אלא אם כן משתמשים באבקת מרק בטעם עוף - מצרך שלא עובר את סף דלתי ובטח שלא נכנס לשום סיר.

הפתרון לבישול צמחוני וטבעוני טעים הוא מיצוי טעמים של ירקות. לכן אני ממליצה ככלל לתת לירקות שעומדים בבסיס של כל תבשיל זמן טיגון ארוך. להתחיל עם להבה גבוהה ואז להנמיך. הדבר נכון במיוחד בנוגע למרקים ולכן אני ממליצה תמיד להתחיל עם טיגון של ירקות לפני הוספת נוזלים.

המרק שלפניכם הוא דוגמא מצוינת למרק קרמי עשיר בטעם כתוצאה מתהליך טיגון- אידוי ממושך. אפשר כמובן להוסיף שמנת או חמאה אבל לפי דעתי בכלל לא צריך. 

12 מנות

זמן הכנה ובישול: שעה ורבע

מצרכים: 8 

דרגת קושי: קל

טבעוני כשר

מרק קרם כרובית וכרישה (צילום: מלכיאלה בן שבת)מרק קרם כרובית וכרישה (צילום: מלכיאלה בן שבת)

מצרכים:

  • 2 כרישות
  • 2 ראשי כרובית
  • 3 שיני שום
  • ציר ירקות או מים
  • 2 כפיות פלפל לבן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • בצל ירוק לקישוט

מרק קרם כרובית וכרישה (צילום: מלכיאלה בן שבת)מרק קרם כרובית וכרישה (צילום: מלכיאלה בן שבת)

אופן הכנה:

  1. חותכים את הכרשה לקוביות ומפרדים את הכרובית .
  2. מטגנים עד לריכוך מלא עם סיר מכוסה, מוסיפים תבלינים ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים תוך כדי הטיגון.
  3. לאחר ריכוך מלא של הירקות מוסיפים נוזלים עד לכיסוי מלא של הירקות וטוחנים.
  4.  במידת הצורך אפשר להוסיף עוד נוזלים.
  5. מגישים בקערות ומפזרים בצל ירוק.

מלכיאלה ן שבת היא בלוגרית באתר FOODY