החומרים:
5 ביצים
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
100 גרם חמאת תנובה מומסת
1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
1 כוס (170 גרם) סולת
½1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כוס (90 גרם) שקדים טחונים
קליפה מגוררת מלימון אחד

לקישוט:
4-3 אגסים
½ כוס (50 גרם) שקדים קלופים ופרוסים
2 כפות אבקת סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית. שמים בקערת המיקסר עם וו ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים כ־5 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
מוסיפים את החמאה, הבלילה להכנת העוגה והשמנת החמוצה ומערבלים חצי דקה. עוצרים. מוסיפים את הסולת, הקמח, השקדים הטחונים וקליפת הלימון.
מערבבים בכף רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית.
קולפים את האגסים, חוצים אותם ונפטרים מהגרעינים. חותכים אותם לרוחבם, אבל לא עד הסוף - כך שכל הפרוסות יישארו מחוברות בבסיסן.
מסדרים את האגסים הפרוסים על המלית ומפזרים את השקדים.
אופים 60־80 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומניחים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מפזרים עליה אבקת סוכר.