טוב, חברים, אין ברירה, מספיק להתבכיין, עברנו את פסח ונעבור גם את זה כמו גדולים. אז השנה תכינו את ארוחת החג בעצמכם, ואולי תגלו שאתם לא כאלה בשלנים גרועים, ואפילו ירשתם בכל זאת משהו מאמא, חוץ מרגישות יתר. הוציאו את החומרים וקדימה לעבודה. תוך שעתיים שלוש יש לכם ארוחת חג מופתית. שנסו מותניים ואת מיטב האנרגיות שלכם – והכינו לפחות קינוח אחד שיתן את הפינאלה להצגה הזאת. אל תשכחו לתת לנו קרדיט כשתעלו את הצילומים לאינסטגרם. תהיו חברים. כל ישראל ערבים זה לזה וזה. חג שמח ובתאבון

טארט אגסים במחבת

כמה פשוטה ההכנה וכמה טעימה התוצאה. טארט אגסים הפוך, שנעשה במחבת ויוצא פשוט מושלם. מומלץ להגיש לצד גלידת וניל. 

מצרכים

4 אגסים גדולים

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

180 גרם סוכר

1 דף בצק עלים

הוראות הכנה

1. קלפו, חתכו את האגסים לחצאים והוציאו את הליבה.

2. חממו מראש תנור בחום של 200ºC.

3. שמנו את תחתית המחבת (המתאימה לתנור) או התבנית בחמאה, ופזרו עליה את הסוכר.

4. סדרו את האגסים כך שהחלק העגול יהיה למטה וחממו עד שהחמאה והסוכר יקבלו צבע חום מוזהב. 

5. כסו באמצעות בצק העלים, דקרו בעזרת מזלג וקפלו בקצוות, בין האגסים לבין המחבת או התבנית.

6. אפו בחום של 200ºC עד שהבצק יהפוך לחום מוזהב.

7. הוציאו את התבנית מהתנור ובזהירות רבה, הפכו את הטארט לצדו השני על צלחת. הגישו במהירות. 

טארט אגסים במחבת (צילום: סטודיו TEKA)טארט אגסים במחבת (צילום: סטודיו TEKA)

מוס מנגו מפנק

נצלו את עונת המנגו להכנת הקינוח המרענן הזה, שהוא גם קליל ומרענן וגם מתוק חמצמץ, למי שפחות אוהב קינוחים עתירי סוכר.

מצרכים (עבור 6 סועדים)

2 מנגו בשלים

3 חלבוני ביצים 

5 דפי ג'לטין 

1 כף גדושה של קורנפלור

1 כפית סוכר

פטל, נענע ומנגו לקישוט 

הוראות הכנה

1. מניחים את דפי הג'לטין במים קרים.

2. מקלפים את המנגו וטוחנים לעיסה יחד עם הקורנפלור, וחלמוני הביצים.

3. יוצקים את התערובת לתוך סיר, מחממים על אש נמוכה ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את דפי הג'לטין, מערבבים יחד מורידים מן האש, ומניחים את התערובת לצינון.

4. מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר, ומוסיפים את תערובת המנגו המצוננת בזהירות - כל פעם מעט, ובוחשים.

5. יוצקים את התערובת לקעריות קטנות ומכניסים למקרר למשך 12 שעות

6. את המוס המצונן ניתן לקשט באמצעות פטל, נענע וחתיכות מנגו טרי לפני ההגשה.

מוס מנגו (צילום: סטודיו TEKA)מוס מנגו (צילום: סטודיו TEKA)

קראמבל אוכמניות ותפוחים

שילוב פירות בקינוח זה פיתרון נהדר להפחתת קלוריות מקינוחים. אומנם גם פירות עשירים בסוכר – ומומלץ לאכלם במתינות, אך יחד עם זאת הם עשירים בסיבית תזונתיים. לצד הפירות מכיל הקינוח גם שיבולת שועל אשר עשירה גם היא בסיבים תזונתיים, ומסייעת לפעולת מערכת העיכול, בייחוד לאחר ארוחת חג כבדה.

מצרכים (עבור 4 סועדים)

עבור הציפוי

120 גרם קמח

20 גרם שבבי שיבולת שועל 

4 כפות סוכר חום

60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

עבור לפתן הפירות

2 תפוחים

30 גרם חמאה

110 גרם אוכמניות

כף סוכר

מעט קינמון טחון

הוראות הכנה

לקראמבל

1. חממו תנור בחום של 190 מעלות צלזיוס.

2. שפכו קמח, שבבי שיבולת שועל וסוכר לתוך קערה גדולה.

3. הוסיפו את החמאה הקרה החתוכה, ובעזרת הידיים לושו אותה ואת התערובת היבשה לעיסה, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. לא מומלץ ללוש את עיסת הפירורים זמן רב על מנת שהקראמבל לא יצא דחוס.

4. פזרו את התערובת באופן שווה על גבי נייר אפייה ואפו למשך כ-10 דקות, עד לקבלת צבע בהיר.

לפתן הפירות

1. קלפו, רוקנו את הליבה וחתכו את התפוחים לחצי, כל חצי חתכו לפרוסות.

2. שימו את החמאה והסוכר בסיר והמיסו אותם יחד בחום בינוני.

3. בשלו למשך כ-3 דקות עד שהתערובת תקבל צבע קרמל בהיר.

4. ערבבו את התפוחים ובשלו למשך כ-2 דקות. הוסיפו את האוכמניות והקינמון, ובשלו למשך כ-2 דקות נוספות.

5. צקו את הפירות החמים אל תוך כלי פיירקס, כסו באמצעות ציפוי הקראמבל ולאחר מכן אפו שוב בתנור למשך כ-15 דקות.

6. הגישו חם לצד מעט גלידת וניל. 

קראמבל אוכמניות ותפוחים (צילום: סטודיו TEKA)קראמבל אוכמניות ותפוחים (צילום: סטודיו TEKA)

עציץ נענע של טירמיסו ואדמת קקאו

"טרומפ-לויל", ביטוי צרפתי מעולם האמנות שמשמעותו "להונות את העין",קיבל בשנים האחרונות אינטרפרטציה קולינארית עם מנות שיוצרות אשליה מפתיעה. לכבוד השנה החדשה, אין דרך יצירתית יותר להפתיע את האורחים מאשר עם שתילי פריחה והתחדשות – שהם גם קינוח מענג של טירמיסו עם אדמת קקאו. 

מצרכים (ל-4 עציצים קטנים גובה 12 ס"מ)

16-12 בישקוטים "ליידי פינגרז" (אצבעות חתול)

כוס אספרסו אחת

אופציונאלי: 2 כפות ליקר קפה

¼ כפית קינמון טחון

500 גרם מסקרפונה

1 כף תמצית וניל

6 כפות סוכר קוקוס אורגני (אפשר גם סוכר חום)

לשכבת האדמה

20 גרם קמח שקדים

25 גרם אבקת קקאו כהה

3 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה

20 גרם סוכר קוקוס או סוכר קנים גולמי

כפית תמצית וניל 

הוראות הכנה

1. התחילו בהכנת האדמה האכילה - החלק העליון של הטירמיסו. 

2. בקערה ערבבו קמח שקדים, קקאו, סוכר ותמצית וניל. הוסיפו בעדינות את השמן, תוך כדי בחישת התערובת, עד לקבלת מרקם חול רטוב. הניחו בצד.

3. הכינו את העציצים. שטפו אותם היטב, ייבשו והניחו נייר אפיה בתוך כל עציץ, על מנת למנוע מגע בין הטירמיסו לקרמיקה. 

4. הכינו את האספרסו והוסיפו סוכר לפי טעמכם. מומלץ להוסיף גם קינמון וליקר קפה. הניחו בצד להצטננות.

5. בקערה נוספת ערבבו מסקרפונה, תמצית וניל וסוכר, והקציפו בעדינות.

6. השרו את הבישקוטים בתערובת הקפה עד לריכוכם, והניחו שכבה בתחתית כל עציץ. כסו בקרם מסקרפונה, וצרו שכבת בישקוטים נוספת מעליו. נוסיף שכבת מסקרפונה לסיום טירמיסו, ונכסה עם תערובת האדמה שהכנו מראש.

7. קשטו בעלה נענע במרכז העציץ וקררו עד להגשה.

עציץ נענע של טירמיסו ואדמת קקאו (צילום: סטודיו TEKA)עציץ נענע של טירמיסו ואדמת קקאו (צילום: סטודיו TEKA)

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.