מרכיבים לבצק:

  • 1 ק״ג קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות חוויאג׳ לאפיה
  • 1 ו-1/4 חבילות מחמאה (250 גרם)
  • 2 כוסות מים פושרים

מרכיבים למילוי:

  • 750 גרם גבינה צפתית קשה מגורדת
  • 250 גרם גבינת סקי
  • 1 ביצה 

אופן ההכנה: 
1. שמים את כל חומרי הבצק היבשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים מעט. 
2. מוסיפים מחמאה רכה ומים פושרים, ומערבלים במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד. 
3. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת מטבח, ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
4. כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים, כל כדור במשקל 40-30 גרם. מחממים תנור ל180 מעלות. 
5. מכינים את המלית: מערבבים היטב את חומרי המילוי.
6. מרדדים את הבצק: יש לרדד כל כדור בצק לצורת עיגול, בעובי של כ-1/2 ס״מ. 
7. מניחים כפית מהמילוי על אמצע העיגול ומקפלים אותו לחצי. את הדופן החיצוני יש להדק היטב, כך ששני הצדדים מהודקים זה לזה. 
8. מסדרים בתבנית עם נייר אפיה, ואופים כ- 20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
בתיאבון