החומרים:
למרק:
50 גרם חמאה
5 בצלים לבנים גדולים, חצויים ופרוסים דק
2 כרישות, ללא החלק הירוק, פרוסות דק
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית אגוז מוסקט
2 כפות קמח לבן
1 כפית סוכר חום
1 כוס (240 מ"ל) יין לבן
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות רוטב סויה
6 כוסות (½1 ליטר) מים רותחים או ציר ירקות רותח

לבגט המוקרם:
½ בגט פרוס לפרוסות בעובי ½ ס״מ
1 חבילה (150 גרם) גבינת איבריקו או מנצ׳גו ״collection״ מגוררות
½ כפית פלפל שחור
עלים מ-2 ענפי תימין

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים עד הזהבה. מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ־30 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהבצלים נעשים שחומים.

מוסיפים לסיר את המלח, הפלפל השחור, אגוז מוסקט, הקמח והסוכר וממשיכים לטגן עוד 4־3 דקות. מוסיפים את היין הלבן, חומץ בלסמי ורוטב סויה ומבשלים כ־10 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים את המים או הציר ומבשלים כ־20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להכין עד יומיים מראש.

מחממים את התנור ל־190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את פרוסות הבגט. שמים בקערה בינונית את הגבינה, הפלפל השחור ועלי התימין, מערבבים ומפזרים על פרוסות הבגט. אופים כ־5 דקות עד הזהבה. יוצקים את המרק החם לקעריות, מניחים בכל קערית 3־2 פרוסות של בגט מוקרם ומגישים.