החומרים:
לבסיס:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות, מופשר
  • למלית הגבינה והאנטיפסטי:1 חציל קטן, חתוך לקוביות בגודל כ־2 ס"מ
  • 3-2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות בעובי כ-1 ס"מ
  • 3-2 קישואים פרוסים לעיגולים בעובי כ-1 ס"מ
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז COLLECTION, חתוכה לפרוסות בעובי ½ ס"מ, או פרומעז בצל ועירית או פרומעז שום, פלפל אדום ובצל

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־200 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
הכנת המלית: מסדרים את הירקות בתבנית, מברישים בשמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. קולים את הירקות 10־8 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון. מורידים את חום התנור ל־190 מעלות.

מקמחים קלות את משטח העבודה. פורסים עליו את הבצק ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. בעזרת סכין חורצים בכל ריבוע בצק שוליים ברוחב 2־1 ס"מ. מניחים כל חלק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מסדרים כ־⅓ מפרוסות הגבינה על גבי תחתיות הבצק ומורחים אותן

בשכבה דקיקה. מסדרים את הירקות ואת יתרת פרוסות הגבינה על הבצק בצורה חופשית.

אופים 25-20 דקות, עד שהירקות והבצק מזהיבים. מגישים חם.

טיפ: לגרסה טבעונית - משתמשים בבצק עלים רגיל ובחתיכות פלח בסגנון גאודה במקום גבינת הפרומעז. הטעם והמרקם מעט שונים, אבל התוצאה טעימה לא פחות.