מאפה כרובית ומוצרלה
המצרכים (לתבנית מאפינס):
- 2 כוסות (280 גרם) פתיתי כרובית "סנפרוסט"
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 גביע קוטג' "תנובה"
- 1 ביצה
- ¾ כוס קמח תופח
- 100 גרם פתיתי גבינת מוצרלה קולקשן
- או עמק (3 כפות משאירים לזרייה)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל־200 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (נוח לחלץ את המאפה מתבנית סיליקון).
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט 3 כפות פתיתי מוצרלה או עמק, ומערבבים לעיסה אחידה.
- מעבירים את העיסה לתבניות המאפינס עד ¾ מגובה התבנית.
- זורים את יתרת פתיתי המוצרלה או העמק ואופים כ־35 דקות עד שהמאפים תופחים ומשחימים.
- מחכים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומגישים.