מאפה כרובית ומוצרלה

המצרכים (לתבנית מאפינס):

  • 2 כוסות (280 גרם) פתיתי כרובית "סנפרוסט"
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 גביע קוטג' "תנובה"
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס קמח תופח
  • 100 גרם פתיתי גבינת מוצרלה קולקשן
  • או עמק (3 כפות משאירים לזרייה)

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל־200 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (נוח לחלץ את המאפה מתבנית סיליקון).
  • שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט 3 כפות פתיתי מוצרלה או עמק, ומערבבים לעיסה אחידה.
  • מעבירים את העיסה לתבניות המאפינס עד ¾ מגובה התבנית.
  • זורים את יתרת פתיתי המוצרלה או העמק ואופים כ־35 דקות עד שהמאפים תופחים ומשחימים.
  • מחכים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומגישים.