לכבוד חג הגבינות הישראלי הלא הוא שבועות מציג השף של מסעדת פופ אנד פופ, שף שחף שבתאי, מתכון קליל "סושי צהובה" בהשראה קצת אסיאתית וקצת מקומית, כזה שיתאים להכנה עם רוטב החריימה הטבעוני או רוטב שקשוקה.

מרכיבים ל-4 רולים:

  • 4 דפי אורז
  • 4 פרוסות צהובה מעושנת (השף השתמש בויולייף)
  • 4 עלי חסה חצויים
  • 4 כפות עלי פטרוזיליה, ללא הגבעולים
  • 60 גרם מוצרלה טבעונית (השף השתמש בויולייף), חתוכה למלבנים בעובי 1/2 ס״מ
  • 40 גרם פטה טבעונית (השף השתמש בויולייף), חתוכה למלבנים בעובי 1/2 ס״מ 
  • 4 כפות מחוקות מיונז טבעוני
  • 1 גזר, קצוץ לרצועות דקות ואורכיות
  • 4 תרמילי שעועית לוביה ירוקה שטופים היטב ולא חלוטים
  • 4 עלי תרד, שטופים היטב ולא חלוטים

לרוטב:
1 כוס רוטב עגבניות פיקנטי לשקשוקה או חריימה (להשיג בסופרים)

הכנה:
טובלים את דפי האורז במים ומסדרים כל דף על פרוסת צהובה. לאחר מכן, מסדרים מעל שורה של רבע מכל אחד מהמרכיבים. מגגלגלים ופורסים לרוחב כמו סושי. 

הגשה: 
מחממים את הרוטב לחום בינוני - חמים ופושר. טוחנים בעזרת בלנד לרוטב במקרם אחיד ומגישים מייד ולצד הסושי.

השף שחף שבתאי במסעדת פופ אנד פופ  (צילום: ניקו, רקס תעשיות)
השף שחף שבתאי במסעדת פופ אנד פופ (צילום: ניקו, רקס תעשיות)