המתכון המנצח של תנובה: מטבל כנען, עגבניות שרי ובצל

המרכיבים:

  • ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען
  • ¾ שקית (215 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • 1 בצל סגול
  • 1 בגט גדול
  • בזיליקום טרי
  • חופן עגבניות שרי
  • לזילוף: שמן זית

אופן ההכנה:
חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומסדרים בתבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית ובתנור שחומם מראש ל־180 מעלות צולים כ־20 דקות.

במקביל חותכים את הבגט לפרוסות, מזלפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור עד להשחמה. מערבבים היטב בקערה את הגבינות, מוסיפים כפית מלח ומשטחים בכלי חסין חום, מסדרים מעל את העגבניות הצלויות ובצל סגול חתוך לרצועות.

אופים כ־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מפזרים מעל בזיליקום טרי, מסדרים מסביב את הבגטים וטובלים במטבל כשהוא חם.

בתיאבון!