איזה חטיף ילדים אוהבים יותר מתפוצ'יפס? תכלס אפשר להבין אותם, וגם אותנו ההורים שמנסים למנוע מהם לאכול מהחטיף בכמויות. מצאתי עבורכם פתרון שדרכו ילדיכם יוכלו להנות מהחטיף, ואתם תהיו רגועים לגבי הערך התזונתי שהם מקבלים מהחטיף. מילה שלי זה סופר קל להכנה!

מצרכים:
4 תפוחי אדמה מבושלים
30 גרם חמאה
מלח
3 גבעולי שמיר קצוצים (רק עלים)
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית טימין יבש

תפוציפס ביתי אפוי (צילום: לירון ספיר)תפוציפס ביתי אפוי (צילום: לירון ספיר)

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל190 מעלות במצב טורבו.
2. נבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. נסנן את המים ובעודם חמים נמעוך את תפוחי האדמה. נוסיף חמאה ונטמיע בתערובת. 
3. נוסיף את התבלינים ונערבב לקבלת מחית חלקה כמו בצק. 
4. ניצור כדורים בגודל 12 גרם כל אחד 
5. נניח את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
6. נניח נייר אפיה מעל כל כדור ובעזרת כוס נמעך לדיסקית דקה.
7. נתיז מעל תפוחי האדמה  מעט שמן ונאפה עד הפיכתם לשחומים. 

*חשוב להדגיש שככל שהעיגולים יהיו דקים יותר כך תקבלו חטיף קריספי ודומה יותר לחטיף המקורי.

למתכונים נוספים של לירון ספיר