ניק ונורה צ'ארלס, הם זוג הגיבורים במותחן הקומי "THE THIN MAN" - ספר ותוכנית רדיו מ-1936, שהפכו לסדרת טלוויזיה בשנת-1956. כוכבי הסדרה, שעשתה המון כבוד לקוקטיילים, הם בלשים חובבים ואלכוהוליסטים בהכחשה, שאוהבים קוקטיילים. בעיקר מרטיני. לאורך כל פרקי הסדרה הם שתו מכוסות ייחודיות שמעוצבות עבור משקאות מעורבבים כמו מרטיני, מנהטן, נגרוני ועוד. בני הזוג צ'ארלס משתכרים כל הזמן, ברוח התקופה בה נכתב הספר, תוך שהם משתמשים במונחים מדויקים להפליא מעולם הבר הקלאסי.

Nora Charles: “I’ll be with you in two shakes of a cocktail.”
Nick Charles: “Cocktail? Cocktail? Think I’ll try one of those things.”
(1934 -The Thin Man)

איך כוס נולדת 
היסטורית, הכוס הזו היא אבולוציה הגיונית. חובבי השתייה אף פעם לא באמת הסתדרו עם כוסות המרטיני המגושמות. הן פשוט לא נוחות לשתייה. מצד שני, גם המלצרים והברמנים מתעבים אותן היות ותמיד נשפך מהן קצת משקה. הכוסות שירשו את כוסות המרטיני היו בצורות V שונות מזו של כוס המרטיני, וגם כוסות "קופ" coupe ששימשו ככוסות שמפניה,לפני כוסות ה"פלוט" המוכרות.

בתור חובבי אלכוהול, אם נאמר זאת בעדינות, ניק ונורה השתמשו בכוסות שמכילות עד 150 מל'. אלה הן כוסות אלגנטיות ונוחות לאחיזה,  שנשיאתן על מגש spill-proof הופכת את ההגשה שלהן לקלה ונקייה. הכוס הפכה לחביבת הברמנים של ניו יורק במיוחד בגלל נוחות האחסון, הנשיאה וההגשה שלה. מי שהחזירה אותה לתודעה בגדול הייתה Audrey Saunders שב-2005 פתחה את ה-Pegu Club. בר הקוקטיילים הניו יורקי, שגרם לרבים להתאהב בכוס האלגנטית והפרקטית הזו.

כדי להשיג כוסות "ניק אנד נורה" פניתי ליואל רביץ, מנכ"ל יעקב סוכנויות, יבואנית הכוסות של ברומיולי רוקו ולואיג'י. לואיג'י בורמיולי הוא שם נרדף לזכוכית איטלקית מעוצבת, אסתטיקה, חדשנות וסטנדרטיים גבוהים. לכן הוא נבחר לשותף מוביל בתחום בקבוקי הבושם, תחום שדורש ראיה אמנותית ועיצוב מוצר מושלם. הזכוכית של בורמיולי לואיג'י שאינה מכילה מתכות, מיוצרת מחומרי גלם שמקורם בסקנדינביה, ומתאפיינות ברמת שקיפות גבוהה ובעמידות מרשימה. הודות ליואל ולכוסות שלו יכולתי להכין כמה קוקטיילים קלאסיים מהרשימה של ניק ונורה

קוקטייל ניק אנד נורה

קוקטייל ניק אנד נורה (צילום: לואיג'י בורמיולי)
קוקטייל ניק אנד נורה (צילום: לואיג'י בורמיולי)
מה צריך
75 מ"ל ג'ין
22 מל' מרטיני אקסטרא דריי
זית

מה עושים
מוזגים את הג'ין והמרטיני לכוס ערבוב, מערבבים היטב כחצי דקה, מסננים לכוס ניק אנד נורה ומוסיפים את הזית 

קוקטייל ג'ין בלוסום GIN BLOSSOM
קוקטייל ג'ין בלוסום (צילום: לואיג'י בורמיולי)
קוקטייל ג'ין בלוסום (צילום: לואיג'י בורמיולי)

מה צריך
45 מל' ג'ין מתובל הנדריק'ס או ג'ין לבנטין של מילק אנד האני.
10 מל' ניו מייק, מילק אנד האני
10 מל' מרטיני ביאנקו
לקישוט: קליפת לימון

מה עושים
מוזגים את כל המרכיבים לכוס ערבוב, מערבבים היטב כ-30 שניות, מסננים לכוס ניק אנד נורה, סוחטים לסחוט קליפת לימון מעל הכוס ומקשטים עם הקליפה

קוקטייל נפוטיזם
קוקטייל נפוטיזם  (צילום: לואיג'י בורמיולי)
קוקטייל נפוטיזם (צילום: לואיג'י בורמיולי)

מה צריך
45 מל' לונדון דריי ג'ין
15 מל' מזקל
10 מל' ליים סחוט
10 מל' מי אגבה
2 טיפות טבסקו
לקישוט: קליפת תפוז

מה עושים
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, משקשקים היטב, מסננים לכוס ניק אנד נורה ומקשטים בקליפת תפוז

קוקטייל מנהטן- TLV
קוקטייל מנהטן TLV (צילום: לואיג'י בורמיולי)
קוקטייל מנהטן TLV (צילום: לואיג'י בורמיולי)
מה צריך
30 מל' ברבן
30 מל' ג'ין מיושן, מילק אנד האני
20 מל' קוקי אמריקנו אדום
דובדבן אמרנה
 
מה עושים
מוזגים את המרכיבים לכוס ערבוב, מערבבים היטב כ-30 שניות, מסננים לכוס ניק אנד נורה ומקשטים בדובדבן אמרנה