תעשיית היין הישראלית משגשגת ומתחדשת והתוצרים המקומיים אינם נופלים ברמתם ממותגי יין ותיקים ברחבי העולם. תרבות היין הישראלית אמנם בחיתוליה, אך היא כבר כאן כדי להישאר, ואפילו בעידן הקורונה, קרה לה משהו טוב. עם ישראל יושב בבית ומחפש איך להעביר את הזמן ולשכוח קצת מהצרות. מה עושים? קונים יין הביתה. רוצים סיפוקים מידיים במחיר שווה לכל נפש? מלאו את עגלת הסופר ביינות מהיקבים הגדולים. הפרוטה עדיין מצויה בידכם ואתם מסוגלים לדחות סיפוקים מידיים? עשו הזמנה של ארגז יין מיקב בוטיק מסקרן ומבטיח. היי, זה נקרא תרבות יין. וברור לכל שיום אחד נחזור לפסטיבלי יין, סיורי יקבים וטעימות מעניינות.

עבודת צוות נטול אגו
אחד היקבים הבולטים בעשור האחרון בסצנת היין המקומית, הוא יקב טפרברג, שמלווה את היסטוריית היין בישראל לכל אורכה. כבר עשור שאני עוקבת בהערכה אחרי העשייה וההתקדמות של היקב, שהשנה מלאו להקמתו 150 שנים. בטעימה של היינות שיוצרו לרגל האירוע, פגשתי יינות יומיומיים נעימים עם חמיצות מרעננת מאוד, פרחוניים וכיפיים, שנותנים תמורה מצוינת למחירם (הלא גבוה). הרבה מאוד בזכות עבודת צוות נטולת אגו של שלישיית הייננים, שיקי ראוכברגר, אוליבייה פרתי ודניאל פרידנברג.

שיקי ראוכברגר, יינן יקב טפרברג, בהשקה החגיגית  (צילום: מירה איתן)שיקי ראוכברגר, יינן יקב טפרברג, בהשקה החגיגית (צילום: מירה איתן)
שינוי דרמטי בפורטפוליו 
היקב המשפחתי, שהחל דרכו בשנת 1870, מכוון גבוה ורחוק בעשור האחרון. מוטי טפרברג, הדור החמישי ביקב, נכנס לנעלי המנהל בשנת 1984, עם החלטה אסטרטגית לשנות את הנעשה ביקב ולהביאו לקדמת הבמה. שיקי ראוכברגר, היינן הראשי הצטרף ליקב בשנת 2002 והחל בשינוי במעבר בין כמות לאיכות. השקעה משמעותית נעשתה בכרמים וביכולות הטכנולוגיות. אסטרטגיית מיתוג הנשענת על ערכי המשפחה והמסורת של היקב תורגמה לשפה עיצובית חדשה, בפיקוחו של מנהל השיווק רועי הראל, ובמקביל חל שינוי דרמטי בפרוטפוליו היינות של היקב והסדרות החדשות. לקראת חגיגת 150 שנים ליקב הושקו ארבעה יינות חדשים: 2 יינות בסדרת אימפרשן שנמכרת ברשתות השיווק, ושניים בסדרת אינספייר, סדרת הביניים.
טפרברג, אימפרשן, פרנץ' קולומבר (צילום: אייל קרן)טפרברג, אימפרשן, פרנץ' קולומבר (צילום: אייל קרן)
טפרברג, Impression, פרנץ' קולומבר 2019
יין לבן יבש. 100% ענבי קולומבר משפלת יהודה. יין רענן עם חמיצות הדרית בולטת, מינרליות פריכה ומאוזנת. תמורה מצוינת למחירו. המחיר: 40 ש"ח
טפרברג, אינספייר, סוביניון בלאן-ויונייה  (צילום: אייל קרן)טפרברג, אינספייר, סוביניון בלאן-ויונייה (צילום: אייל קרן)

טפרברג, Inspire, סוביניון בלאן וויונייה 2019
יין לבן יבש. 65% ענבי סוביניון בלאן מהגליל התחתון, 35% ענבי ויונייה ממבוא חורון. יין ארומטי, עם עשבוניות של הסוביניון בלאן ופירותיות טרופית (משמש) של הוויונייה, חומציות רעננה מאוד, מינרליות פריכה וסיומת עדינה. המחיר: 60 ש"ח
טפרברג, אימפרשן, פטיט סירה  (צילום: אייל קרן)טפרברג, אימפרשן, פטיט סירה (צילום: אייל קרן)
טפרברג, Impression פטיט סירה 2019
100% ענבי פטיט סירה משפלת יהודה. התבגרות במשך חמישה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי לא חדשות. ניחוחות פרי אדום ותיבול ירקרק עם חספוס נעים בפה. יין נהדר שמעניק תמורה נהדרת למחירו. המחיר: 40 ש"ח
טפרברג, אינספייר, קברנה-סירה  (צילום: אייל קרן)טפרברג, אינספייר, קברנה-סירה (צילום: אייל קרן)

טפרברג, Inspire קברנה סוביניון וסירה 2019  
55% ענבי קברנה סוביניון מחלקות גבוהות בהרי השומרון ו-45% ענבי סירה מכרמי יוסף. התבגרות במשך שמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. ניחוחות פירות מרוכזים ועסיסיים, עשירים ומוחצנים ותבלון מהחביות, בשרניות קלה  וחמיצות טובה ומרעננת. המחיר: 60 ש"ח
טפרברג, אסנס, רוזה  (צילום: אייל קרן)טפרברג, אסנס, רוזה (צילום: אייל קרן)
טפרברג, Essence רוזה 2019 
יין נוסף שגרם להנאה רבה גם בתחילת הטעימה וגם אחריה: ענבי גרנאש, מורבדר וברברה. צבע ורדרד עדין מקסים. ניחוחות עשירים, פירותיים ומינרלים. טעמי פרי וחמיצות טובה ומאזנת מלטפים את הפה. יין מקסים ושווה. המחיר: 75 שקלים.