לגדל את התבלינים לג'ין שלכם- ערכה אלכוהולית במיוחד לטו בשבט
לרגל ט"ו בשבט, מותג הג'ין- בומבי ספייר חבר לבר שירה, (מיקסולוג ובעלים של קבוצת 'אימפריאל') ולחקלאים 'עלה עלה' ויחד הם יצרו מארזי קוקטיילים לטו בשבט.  המארז היצירתי מכיל כלים לשתילה, 3 שתילים שונים  של צמחי תבלין ישראלים, אדמה טרייה לצד בקבוק Bombay ג'ין ועזרים נוספים איתם ניתן יהיה לשתול, לקטוף ולשקשק דרינק טעים לציון חגיגות  ט"ו בשבט.

  • SPICY- שלישיית עציצים, בקבוק Gin Bombay Sapphire , אדמה, מתכון לקוקטייל 'ספייסי' שתילים טריים של זוטא לבנה, שיבה, בזיליקום 'מג'יק מאונטיין', ,'ג'ינג'ר ביר, וליים או לימונים
  • CITRUSH שלישיית עציצים, בקבוק Gin Bombay Sapphire , אדמה, מתכון לקוקטייל 'סיטרוס', שתילים של חמציצים, טימין, גרניום לימוני, וסודה וליים או לימונים
  • FLORAL- שלישיית עציצים, בקבוק Gin Bombay Sapphire , אדמה, מתכון לקוקטייל 'פלוראל', שתילים של שיסו סגול, לוונדר, בזיליקום סגול, וסודה. וליים או לימונים

מחיר : 189.90 ₪ לערכה 
בנוסף, לטובת החגיגה, יצר בר שירה בבר ה-'בושוויק' למשך שלושה ימים תפריט קוקטיילים חגיגי, המעצים את 10 התבלינים הייחודיים שמצויים בג'ין Bombay Sapphire, לצד שימוש בצמחי תבלין הגדלים בשדות של 'עלה עלה'.   החצר של הבשוויק תעוצב סטייל גן בוטני של תבלינים, ובו תגלו קיר עצום, שנבנה במיוחד, מלא צמחי תבלין וגם עמדה מיוחדת ובה יוצעו למכירה מארזי האדניות לחגיגות הטבע. 
מתי:  16.1.22-19.1.22   פופ אפ בבושוויק תל אביב ובאתר עלה הביתה https://alehonline.co.il/

יאללה באים לגדל את הג'ין טוניק שלכם? (צילום: דניאל לילה)יאללה באים לגדל את הג'ין טוניק שלכם? (צילום: דניאל לילה)

בירה בחבית ויסקי, יופי של דבר
עם תום שנת המאה להיווסדה, מציגה חברת "הכרם" פרויקט ייחודי ומרגש בו חברו מבשלות הקראפט הישראליות של החברה, "מלכה", "נגב" ו"הרצל", אל מותג הוויסקי הסקוטי המעוטר בעולם "גלנפידיך". התוצאה? סדרה מוגבלת ונדירה שבקבוקיה ממוספרים וארוזים באריזות מהודרות.
בייצור המהדורות המוגבלות של "מלכה", "נגב" ו"הרצל" נעשה שימוש בחביות מעץ אלון שנבחרו בקפידה ושימשו ליישון וויסקי הסינגל מאלט של גלנפידיך. החביות נשלחו לישראל ומולאו בבירות ןנכנסו ליישון של מס' חודשים ארוכים ובסיומו מולאה כמות מצומצמת של בקבוקים בנפח 750 מ"ל באופן ידני.
הבירות שבושלו, הותססו, יושנו ובוקבקו במסגרת שיתוף הפעולה הן:

  • מלכה - STRONG SCOTCH ALE  סגנון חורפי עוצמתי המביא מגוון טעמים עמוקים וקרמליים משימוש בלתת ייחודי. 10% אלכוהול.
  • הרצל BARLEY WINE  AMERICAN - סגנון המביא לידי ביטוי עוצמה וגוף לצד מרירות איתנה וארומטית. 10% אלכוהול.
  • נגב IMPERIAL PORTER - עשיר בטעמי לתת קלוי, רמזים לווניל, שוקולד מריר וקפה ובעל גוון כהה. 10% אלכוהול.
    מחיר: 65 – 75 ₪ לבקבוק של 750 מ"ל. ניתן להשיג בחנויות המשקאות המובחרות.

בירות של הכרם בחבית של גלנפידיך (צילום: יחצ)בירות של הכרם בחבית של גלנפידיך (צילום: יחצ)

פופ אפ קרואסון ובירה מישהו?
לכבוד יום הקרואסון הבינלאומי הנחגג ב-30 לינואר ברחבי העולם, מותג הבירה הצרפתי BLANC 1664 יפתח למשך חמישה ימים בלבד פופ-אפ ייחודי במלון האסמבלאז' בתל אביב, בו יוגשו 6 קרואסונים מלוחים ומתוקים של הקונדיטור ערן שוורצברד לצד הבירה הצרפתית '1664BLANC  לצד מהדורה מוגבלת באפליקציית WOLT.
בין הקרואסונים שיוגשו במסגרת הפעילות:

  • פחם ניסואז- קרואסון פחם במילוי טונה צרובה ,עלי רוקט, עגבניות, פלפל אדום קלוי, תפו"א בשמן זית ופטרוזיליה, בצל אדום, ביצה קשה, צלפים וזיתים. ברוטב ויניגרט חרדל.
  • שוק אווז קונפי- עשוי בצלייה איטית עם תפוחי עץ  ,קינמון ,ציפורן ועלי תרד צרובים
  • מלבי אוכמניות- עטוף בשערות קדאיף במילוי קרם מלבי וקונפי אוכמניות.

הפופ-אפ יתקיים בין התאריכים ה-30 לינואר עד ה-3 בפברואר במלון האסמבלאז', אלנבי 48 ת"א וכן במשלוחים באמצעות אפליקציית וולט.
להזמנה באתר זה: https://wolt.com/he/isr/tel-aviv/restaurant/chef-to-table

קרואסון ובירה (צילום: רן בירן)קרואסון ובירה (צילום: רן בירן)

יער הלבנון 2018 - בציר חדש ליין הדגל של יקב לה פורה בלאנש
יער לבנון 2018 יוצר מעסיס ענבי קברנה סוביניון שגדלו בכרם היחידני 'שְׂדֶה כָּלֵב', באדמת ואדי עמוקה – טרה רוסה על גפנים בוגרות שנבצרו ידנית. היין התיישן 24 חודשים בחביות עץ מובחרות ובוקבק ללא תהליכי סינון. בתהליך יצורו של היין מעורבים גם ענבים שלמים המשחררים טעמים באיטיות אל תוך היין. זהו יין המוכן לשתיה עכשווית אבל יהיה נהדר גם כשהוא מיושן.
יין עגול עם ארומה שופעת של פרי אדום ושוקולד, צבעו כהה מאד ויש בו תיבול ירקרק עדין שמלווה כל לגימה.
לה פורה ממליצים עליו במיוחד למאכלים עשירי טעמים כיאה ליין עם מורכבות כמו כתף טלה ממולא, רוסטביף, גבינות כחולות כמו רוקפור ואף מאכלים המשלבים בתוכם את טעמי הכמהין. 
מחיר 249 ₪.
לינק לאתר היקב: lfbwinery.com

יער לבנון 2018 לה פורה (צילום: אנטולי קריניצקי)יער לבנון 2018 לה פורה (צילום: אנטולי קריניצקי)

פסטיבל ברנס סאפר של הרמיטאז'
הרמיטאז', רשת  למשקאות חריפים, תציין ב-25.1.22 את החג הסקוטי "ברנס סאפר" שחוגג את יום הולדתו של המשורר הסקוטי באוכל ומשקאות: הפסטיבל יתמקד בעמדות טעימה בחנויות, לצד  50% הנחה על המוצר השני מתוך עשרות סוגי וויסקי מרחבי סקוטלנד .
בין הסוגים שישתתפו במבצעים: לוך לומנד אוריגינל, פינלאגן, גלנמורג'י, גלנגויין, גלן מאלט, קארדו 12 שנה, סינגלטון ועוד.

הרמיטאז' (צילום: יחצ)הרמיטאז' (צילום: יחצ)

כשמיכל נגרין פוגשת את יקב ירושלים
המותג מיכל נגרין ויקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, משיקים בימים אלה סדרת יינות בוטיק מלאי הסטייל של המותג מיכל נגרין.
בשיתוף פעולה פורה בין הצדדים נוצרה סדרה של 4 יינות עם מארזים מרהיבים ויוצאי דופן.

  • מרלו 2019 –  תסיסה עם הקליפות, התיישן בחבית עץ אלון צרפתי במשך 8 חודשים. עוצב בהשראת ניחוחות הפרחים וההדרים, שילוב של פרחי הוינטג' המזוהים עם מיכל נגרין עם הגפנים העסיסיים שבבסיסו של היין | מחיר: 50 ₪
  • רוזה 2020 –  מענבי פינו נואר, השריה קצרה עם הקליפות, תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה. על בסיס הגוון וארומות הפירות האדומים עוצבה אריזתו הרומנטית והעדינה |מחיר: 90 ₪
  • קברנה סוביניון רזרב 2018 – המכרמים נבחרים בהרי ירושלים, התיישן בחביות עץ אלון במשך 12 חודשים. אריזתו עוצבה בהשראת ניחוחות פירות יער אדומים ושחורים,  יוקרה ווינטג'.| מחיר: 140 ₪
  • יקבי ירושלים פוארטה 2019 Single Vineyard – יין מחוזק,  מענבי שיראז אשר נבצרו בשיא הבשלתם. השריה קרה עם הקליפות במשך כ- 3 ימים, תהליך תסיסה מבוקר והוספת ברנדי איכותי. התיישנות בחביות עץ אלון וסינון גס,ארומות של פטל שחור, קסיס ושוקולד מריר – כל אלה מקבלים ביטוי בעיצוב מלא הפנטזיה של מיכל נגרין | מחיר: 190 ₪

ניתן להשיג: באתר של המותג מיכל נגרין:www.Michalnegrin.co.il  | בחנויות היין המובחרות | במרכז המבקרים של יקבי ירושלים - טחנת  הרוח, משכנות שאננים, ירושלים, 052-5459422

פוארטיה של נגרים ויקב ירושלים (צילום: יחצ)פוארטיה של נגרים ויקב ירושלים (צילום: יחצ)

בית קטן ביוון
הסקוטית - חטיבת היין והאלכוהול מבית ישרקו, משיקה, מארז חגיגי במהדורה מוגבלת של Ouzo Plomari (אוזו פלומארי). המארז מעוצב ומשלב בנוסף לבקבוק 700 מ"ל, דגם מוקטן מחרסינה של בית מסורתי יווני.
מחיר: 78 שקלים וניתן להשיג בכל סניפי טיב טעם

פאלומרי אוזו (צילום: יחצ)פאלומרי אוזו (צילום: יחצ)

הקלוצמנים באים לטו בשבט
לקראת טו בשבט מציעים במבשלת קלוצמן מארז "טו בשבט הגיע" הכולל קונפיטורת פירות מהפרדס, פיצוחים מובחרים, 12 קלוצמנים (3+3+3+3), ופירות יבשים. המארז יוצע במחיר 259 ₪. www.klotsmanbeer.com

מארז קלוצמן (צילום: יחצ)מארז קלוצמן (צילום: יחצ)