שאלת קוראי מתחם התזונה של “מעריב": איך יודעים אם דגני הבוקר שאנו צורכים מספיק מזינים?

על חשיבות ארוחת הבוקר דובר לא מעט. אזכיר רק שלאנשים הצורכים ארוחת בוקר בקביעות יש דיאטה מאוזנת יותר לאורך היום, והם בסיכון נמוך יותר להימצא בעודף משקל. ארוחת בוקר המכילה את שלושת רכיבי התזונה הבאים תעניק לכם התחלה מצוינת לתחילתו של היום: דגנים (עדיפות תמיד למלאים), חלבון, ויטמינים ומינרלים.

אז למה לשים לב כשבודקים אילו דגני בוקר כדאי לאכול?

• הרכיב הראשון המופיע על התוויית מזון צריך להיות דגן מלא. העדיפו דגני בוקר בעלי אחוז גבוה של דגנים מלאים. דגנים מלאים מהווים מקור לסיבים תזונתיים. מזון המכיל סיבים תזונתיים מייצר תחושת שובע מהירה ולאורך זמן, ואף מסייע לעיכול.

• מרבית דגני הבוקר מועשרים בוויטמינים ובמינרלים אז השוו בין הכמויות. אם ויתרתם על החלב או על היוגורט המהווים מקור לחלבון, חשוב לשלב בארוחה מקור אחר לחלבון ולסידן, כגון משקה על בסיס סויה או קטניות אחרות. 

• ולהשלמת הארוחה מומלץ לשלב פרי חתוך לקוביות בתוך הקערה או לצדה. גם אם אין זמן לשבת בבית לאכול את ארוחת הבוקר, קחו לכם את מרכיבי הארוחה בפורמטים ארוזים ומדודים וצאו איתם לדרך. עד כשעתיים־שלוש מהקימה עוד ניתן ליהנות מהיתרונות של ארוחת הבוקר. חבל לוותר.
בתיאבון!

רוצים להשפיע על התוכן במדור? היכנסו למתחם התזונה ב"מעריב" והצביעו לנושאים שהכי מעניינים אתכם
אורלי פיינה