ארוחת ביניים היא בסך הכל תמיכה קטנה יחסית של קלוריות באמצע היום כדי לא ליצור פערי זמן גדולים בין הארוחות המרכזיות, ולשלב את כל אבות המזון בתפריט היומי. כמות הקלוריות בארוחת הביניים תלויה בכמות הקלוריות בתפריט היומי האישי של כל אחד. הטווח בדרך כלל הוא 100־150 קלוריות.

אבל חשוב לא רק כמה אוכלים, אלא גם מה.

חשוב שארוחת הביניים תכיל שילוב של פחמימות, חלבונים ושומנים בריאים, המקנים תחושת שובע למשך זמן רב. 

הטיפים שלי:

# שלבו פחמימות מורכבות.

פחמימות מורכבות על בסיס דגנים מלאים הן מקור טוב לאנרגיה ומומלצות במיוחד. בחירות נבונות יכולות להיות לדוגמה גרנולה או קרקר מחיטה מלאה או קמח קטניות.

# הקפידו על מנה מדודה.
מארזים של חטיפים ונשנושים ואפילו של אגוזים וקרקרים נוטים להכיל כמות גדולה מהמומלץ לארוחת ביניים אחת. חשוב ללמוד על אודות גודל המנה המומלצת. בדרך כלל מידע זה יופיע בטבלה התזונתית ובהתאם, לצרוך מנה בגודל הנכון. כך תאכלו חופן בייגלה או כמה שקדים, במקום את כל השקית, או לחלופין הצטיידו באריזות מוקטנות שנועדו בדיוק לכך.

# התייחסו לארוחת הביניים כאל כל ארוחה אחרת ביום.

# במקום לנשנש מול מסך או לאכול בזמן נסיעה, עצרו לרגע והוציאו צלחת. היו מודעים למה שאתם אוכלים, איך וכמה. ארוחת ביניים אינה צריכה להיאכל כבדרך אגב, שכן כשאנחנו אוכלים בצורה זו, אנחנו פשוט נוטים לשכוח שאכלנו ולא שמים לב לתחושת השובע.

רוצים להשפיע על התוכן במדור? היכנסו למתחם התזונה ב"מעריב" והצביעו לנושאים שהכי מעניינים אתכם.

מנות מדודות. אורלי פיינהמנות מדודות. אורלי פיינה