הסוכנות היהודית פרסמה היום (ראשון) את נתוני העלייה לשנת 2018. למעלה מ-29,600 עולים חדשים עלו השנה מרחבי העולם לישראל, בהשוואה ליותר מ- 28,220 עולים חדשים בשנת 2017, עליה של כ-5 אחוזים.
המדינה שמובילה עם מספר העולים הרב ביותר בשנת 2018 היא רוסיה עם למעלה מ-10,500 עולים, גידול משמעותי של כ-45% בהשוואה לשנה הקודמת. מספרים משמעותיים של עולים חדשים נרשמו השנה גם מאוקראינה עם למעלה מ-6500 עולים, ירידה  של כ-9% בהשוואה לאשתקד.
מצרפת הגיעו השנה למעלה מ 2600 עולים - ירידה של כ-25%, מברזיל הגיעו למעלה מ 660 עולים - ירידה של כ-4%, מבריטניה למעלה מ 500 עולים - ירידה של כ-4%, מארגנטינה למעלה מ 330 עולים - גידול של כ-17%, ומדרום אפריקה עלו השנה למעלה מ 320 עולים - ירידה של כ-2%.

יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, אמר: "אני מברך על העליה במספרי העולים לישראל. כל יהודי ויהודייה שעולים ארצה ומקימים פה את ביתם משלימים חתיכה נוספת בפסיפס הנהדר של עם ישראל במולדתו ההיסטורית. גם אחרי 70 שנות עצמאות והעליות הגדולות שעלו לישראל, פוטנציאל העליה נותר משמעותי ובבסיס המטרות של הסוכנות היהודית."
בהמשך לפרסום נתוני העלייה ע"י הסוכנות היהודית לישראל, פרסם ארגון "נפש בנפש",  הפועל לעידוד עלייה מצפון אמריקה, נתונים מפורטים אודות עלייתם של עולים חדשים מצפון אמריקה שהגיעו במהלך שנת 2018. 
סך הכל עלו השנה 3,546 עולים מצפון אמריקה ב-16 טיסות סיוע מיוחדות של נפש בנפש בשיתוף הסוכנות היהודית לישראל, קרן קימת לישראל, משרד העלייה והקליטה ו-JNF-USA. המספר כולל 381 משפחות, 674 ילדים, 1,579 רווקים ורווקות ומתוכם 393 צעירים וצעירות שעלו כדי לשרת בצה"ל כחיילים בודדים. העולה הצעיר ביותר הוא בן 7 שבועות,  המבוגר ביותר בן 97.
המדינה ממנה הגיעה מספר העולים הגדול ביותר היא ניו יורק, ואחריה בסדר יורד: קליפורניה, ניו ג'רזי, פלורידה,  אונטריו, מרילנד, קוויבק , אילינוי, פנסילבניה, טקסס וערים נוספות. מן העבר השני, הערים שבהן נקלטו מספר העולים הגבוה ביותר השנה: ירושלים, תל אביב, בית שמש. השקת התכנית המשותפת של נפש בנפש וקק"ל "זינוק בעלייה", סייעה למאות עולים להשתקע בצפון הארץ ובדרומה כולל הערים חיפה ובאר שבע.
המקצועות הרווחים בקרב העולים בנוסף לרפואה הם חינוך, שיווק, פיננסים, עריכת דין וחשבונאות. מחלקת קשרי ממשלה של "נפש בנפש" סייעה השנה ל-58 רופאים מצפון אמריקה (כ-10% ממסיימי לימודי הרפואה בארץ) בתהליך קבלת רישיון התעסוקה בישראל על מנת שאלו יוכלו להמשיך לעסוק במקצועם גם בארץ ולתרום למערכת הבריאות הישראלית.
"כארגון, מעבר לעידוד עלייה לארץ באופן כללי, חשוב לנו גם להיענות לאתגרים לאומיים בין אם זה על ידי העלאת רופאים, חיילים בודדים ועולים המעוניינים לפתח את הדרום והצפון," הסביר מנכ"ל ומייסד ארגון נפש בנפש, הרב יהושע פס. "העובדה כי כמות העולים המגיעים מצפון אמריקה עומדת איתנה ויציבה בעשור האחרון מעבירה מסר חזק מאוד כי הציונות ומוסד העלייה בקרב יהדות צפון אמריקה קיימים וימשיכו להתקיים לעוד שנים רבות".