עובדי מפעלי ים המלח מקבוצת כיל התחילו היום (רביעי) בצעדים ארגוניים ושערי המפעל ייסגרו לכניסה ויציאה של סחורות. היום שעה -21:00 יפקע האולטימטום שהציבו ההסתדרות והעובדים להנהלת החברה למציאת פתרון למשבר הפיטורים. אם לא יימשכו מכתבי הפיטורים שהוגשו לעובדי הקבוצה, הצעדים יוחרפו והמפעלים ייכנסו להשבתה מלאה. 
העיצומים באים כאות הזדהות עם 140 עובדים שבכוונת הנהלת מפעל תרכובות ברום לפטר, ולאחר שהמשא ומתן עם הנהלת מפעלי ים המלח, שדורשת מצידה לפטר 400 עובדים, עלה על שרטון. הצעדים הללו יגיעו בהמשך להתנהגות הדורסנית וחסרת הכבוד, לטענת העובדים, של הנהלת קבוצת כלפיהם. 
מפעלי ים המלח מפיקים מחצבים מאזור ים המלח ומספקים חומרי עבודה הנחוצים בין היתר לעבודת מפעלים אחרים מקבוצת כיל כגון תרכובות ברום, רותם אמפרט, מגנזיום, חיפה כימיקלים ודשנים צפון.יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר: "לא ניתן למאבק הזה להיעלם. במשך שנים אזור הדרום כולו הופקר והוזנח ויש לשים לכך סוף. פיטורי כל עובד שולחים אותו היישר לקו העוני, ולא ייתכן שאחד המעסיקים הגדולים והמשמעותיים ביותר בנגב מאיימים בפיטורים מבלי לקחת בחשבון את ההשלכות של הצעדים שלו. לא נרפה, עד שהנושא ייפתר ואיום הפיטורים יוסר".

נזכיר כי במאבקם של עובדי מפעל תרכובות ברום שותפים כל מפעלי קבוצת כיל וחברות אחרות שבבעלות עידן עופר והחברה לישראל. כחלק מהמאבק עובדי מפעלי ים המלח כבר נקטו בעיצומים וסגרו את שערי המפעל תוך מניעת כניסה ויציאה של משאיות המעמיסות חומרים. עובדי מפעל רותם אמפרט הפסיקו את כל פעילות ייצוא הפוספטים מנמל אשדוד.

עובדי מפעל פריקלס מנעו פעילות שינוע של משאיות. עובדי צים נקטו בעיצומים שכללו אסיפות הסברה ולא סיפקו מענה לטלפונים. עובדי בזן, כרמל אולפינים, דשנים ומכון המחקר תמ"י במפרץ חיפה קיימו אסיפות הסברה, לא שיתפו פעולה עם דרישות ההנהלה ולא הגיעו לישיבות עמה. כל זאת לצד השביתה המתמשכת במפעל תרכובות ברום עצמו והפגנות עובדיו כנגד המהלכים החד-צדדיים שמקדמת הנהלת הקבוצה.