נשיא המדינה ראובן ריבלין סירב לפגוש את נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ימי קרטר, שיבקר בקרוב בישראל, ברשות הפלסטינית ובעזה, בשל עמדותיו האנטי-ישראליות. 



קרטר הפך במהלך השנים האחרונות לאחד המתנגדים הבולטים  לישראל בעולם, כשהתבטא בין היתר במהלך מבצע "צוק איתן" בעזה ואמר כי "אין שום הצדקה בעולם למה שעושה ישראל".

 
גורם מדיני אמר ל"מעריב אונליין", כי בעצת משרד החוץ החליט הנשיא שלא לפגוש את קרטר, וזאת כדי להביר מסר שמי שמזיק לישראל לא ייפגש עם נשיא המדינה. 
 


אחד המתנגדים הגדולים של ישראל. קרטר. צילום: רויטרס

קרטר: "מדיניות ישראל היא אחד הגורמים לטרור האיסלאמי באירופה"

לפני כשלושה חודשים, התארח קרטר בתוכנית הטלוויזיה הפופולארית של ג'ון סטיואר, ונשאל אם לדעתו קיים עוד גורם מלבד הגורם הדתי לפיגוע הטרור שהתרחש בפריז. "כן",  השיב בשפתיים קפוצות ובפנים זעופות. "הבעיה הפלשתינית. האנשים הסובלים בגדה המערבית ובעזה". המסר היה ברור: "מדיניותה של ישראל כלפי הפלשתינים היא אחד הגורמים לטרור האסאלמי בערי אירופה". 
 
גורמים שעוקבים אחרי התפתחות יצר האיבה של ג'ימי קרטר לישראל וזוכרים את ביטויי המשטמה שלו כלפי ישראל והעם היהודי לא הופתעו מהניסיון שלו להציב את ישראל ברשימת האחראים לטרור האסאלמי.
 
"קרטר ממשיך להפגין את הדעות הקדומות שלו נגד יהודים וישראל", הצהיר מנכ"ל הליגה למניעת השמצה אברהם פוקסמן. בהודעה לעיתונות שגינתה בחריפות את התבטאותו של קרטר, טען פוקסמן: "בדבריו בתכניתו של ג'ון סטיוארט גילה קרטר חוסר רגישות כלפי קרבנות הפיגוע בפריז וכלפי משפחותיהם".
 
כנשיא ארצות הברית זכור ג'ימי קרטר כמי שתיווך בין ישראל למצרים ואחרי 13 ימים בחברת מנחם בגין ואנוואר סאדאת בפיסגה בקמפ-דיוויד השיג את הסכם השלום. לאחר תקופת כהונה אחת בבית הלבן שהיתה רצופה מחדלים וכישלונות הובס קרטר בבחירות לנשיאות 1980 על ידי רונלד רייגן. הוא הקים את "מרכז קרטר" במטרה להמשיך את מה שהגדיר "פעילותו ההומניטרית". בשנת 2002 זכה קרטר בפרס נובל על פעילות זאת. 

"להכיר בחמאס כארגון לגיטימי"

קרטר גם הביע בהזדמנויות שונות תמיכה ואהדה לחמאס. לדבריו, חמאס הוא ארגון לגיטימי. במאמר שפרסם בשנה שעברה כתב כי "אי אפשר להתעלם מהחמאס ורק על ידי הכרה בחמאס כגורם פוליטי לגיטימי יכול המערב לדרוש מהחמאס להניח את נשקו".

תמיכת קרטר בחמאס עוררה גילויי ביקורת קשים נגדו. המשפטן אלן דרשוביץ טען כי בתמיכתו בחמאס קרטר עובר על החוק האמריקאי ויש להעמידו למשפט. מנהיגים יהודים בארה"ב טוענים כי דעותיו של קרטר והשקפותיו מבטאים תחושות אנטישמיות ברורות.
 
"היתה לו שנאה חבויה כלפי ישראל גם כשכיהן כנשיא - שנאה שעכשיו הוא מגלה ומבטא בגלוי על ידי ביקורת לא מבוססת כלפי ישראל ועל ידי תמיכה בחמאס", אמר בינואר האחרון בראיון לאתר ניוזמאקס מיכאל בארד, מנכ"ל הארגון 'אמריקה-ישראל אינטרפרייס'.