כולנו סובלים מהקור בשיא החורף. אנו מדליקים את החימום בבית וברכב, ממעטים ביציאות לא נחוצות החוצה ונמנעים מהגשם. אבל מה אפשר לעשות עבור מי שמתקשה אפילו להסביר לנו שקר לו? קבלו מספר עצות מד"ר גיל שביט, ווטרינר מוסמך, איך נוכל לשמור על הכלבים שלנו בבריאות טובה ובמצב רוח טוב גם בחורף.
ד"ר שביט מסביר כי כלבים הקשורים שעות רבות בחוץ, כלבים שאינם מוגנים מגשם, כלבים קטנים בעלי שיער קצר (לכלבים קטנים, שטח פני העור גדול יחסית למשקלם, לכן מוגבר אצלם גם אובדן החום וחשיפה לקור). כשהטמפרטורות בגופם יורדת מתחת ל- 36 מעלות, נכנסים בעלי חיים למצב הנקרא היפותרמיה. הסימנים הקליניים הם: אדישות, רעידות בגוף, חוסר רצון לאכול ולשתות.
כל שנרבה להשאיר את חיות המחמד שלנו בבית החם, כן ייטב. עבור הכלבים החיים מחוץ לבית, יש לדאוג למלונה אטומה למים, המוגבהת מעט מעל לפני הקרקע. רצוי לרפד את מצעם עם מזרן ושמיכה ולבדוק שיהיו יבשים. גם את הכלבים החיים מחוץ לבית מומלץ להכניס הביתה בימים קרים, לייבש את פרוותם שנרטבה במגבת כלבים ולדאוג שגם להם תהיה פינה חמה מהקור", מסביר ד"ר שביט.
"בחורף, עולה צריכת האנרגיה של הכלב, עקב הצורך לחמם את גופו, לכן גם צריכת המזון עולה. בנוסף, לא לשכוח אספקת מים טריים גם בחורף. הפרווה משמשת לחימום הגוף של הכלב ולכן מומלץ שלא לספר כלבים החל מהסתיו ועד לאביב".