"בייק אוף ישראל", סער וגעש אמש מכל הלבה שנשפכה מעוגות "הר הגעש", אתגר שאיתו התמודדו 10 הזוגות המתחרים, לא בהצלחה גדולה. כל המתוק הזה כנראה עלה להם לראש וחירפן אותם לגמרי וחלק מהם רבו, צעקו והתעצבנו והיו על סף היסטריה מבלי שיהיה איזשהו ד"ר רבינוביץ בסביבה שיחלק כדורי הרגעה. רק בנס, אוהל הקרקס שצבוע בצבעי פסטל מתוקים, כיאה לתוכנית שאמורה לייצר שמחה לחיך ושבו מבצעים האופים המהוללים שלנו את תעלולי האקרובטיקה המרהיבים עם הקמח והסוכר, לא עף ממקומו בגלל האווירה הלוהטת ששררה בו. אף לא אתפלא אם כמה מהמתמודדים תהו בליבם מה עבר למאיה רביבו בראש כאשר המציאה את העוגה השטנית והמפחידה הזאת שכאשר שופכים לתוכה רוטב אדום הכול מתחיל לבעבע. אימל'ה. כאילו שחסר לנו צרות בלי הרי געש ולבה מתפרצת, ועוד מעט הגב' רביבו גם תמציא לנו עוגות טורנדו וצונאמי ומנהרות בעזה רחמנא ליצלן.
שומו שמיים. השוקולד הלבן מאן להשתחרר מהתבנית אחרי שהקפיאו לו את הצורה בפריזר. במקום שיחליק החוצה באלגנטיות ויישאר שלם בצורת עיגול, הוא נשבר או לא השתחרר בכלל, כמו שקרה למור הבוסית שדפקה ודפקה את התבנית על השולחן ועדיין דופקת אותה עד עצם היום הזה, הכול בגלל טמפרור לא נכון של השוקולד הלבן. ואני שואלת, למה בכלל לטמפרר ואח"כ להקפיא, אם אפשר פשוט לנגוס בקוביית שוקולד לבן As is ולתת לו להינמס בפה לאט ובתענוג עילאי? לא חראם לראות את כל השוקולד הנפלא הזה שבא בצורות שונות ומגרות, מאבד מצורתו וקורס ונמרח לכל אורכו על משטח האפייה, רק בשביל לאסוף אותו מחדש?