זהו, הערב הוא הערב. אני מאמינה שבשעות אלו כבר ארגנתם את הארוחה או את המאכל שתכינו למארחת שלכם (אם אתם מתארחים) - ועכשיו זמן ה"פינישים" והגימורים, כלומר הרגעים שבהם אתם שואלים את עצמכם פתאום אם קניתם מספיק שתייה ואם הקינוחים שהכנתם יספיקו.


בחרתי להציע עוגת דבש נוסטלגית שאפשר להכין ממש ברגע האחרון. זוהי עוגה קלה ומהירה אשר תמיד־תמיד סוחטת מחמאות.


אפשר לאפות אותה בכל תבנית שתבחרו: תבנית עגולה, סיר פלא, תבניות אישיות או כמו כאן, בתבנית אינגליש קייק.



טיפסקל לעוגת דבש בהירה: החליפו את הקפה השחור בתמצית תה, או הוסיפו שתי ביצים במקום התה והקפה. ניתן לגוון את טעמו של הדבש בתוספת מעט סילאן ולהוסיף ½ כוס צימוקים.



עוגת דבש מבושמת


תבנית: סיר פלא או 2 אינגליש קייק משומנות



החומרים:


¾ כוס שמן


¾ כוס סוכר


4 ביצים


כוס דבש


כפית שטוחה ציפורן טחון


כפית קינמון טחון


½ כפית זנגביל טחון


3 כוסות קמח תופח מנופה


כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה


½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס


כפית קפה שחור טחון דק


כוס מים רותחים



לעיטור לפני האפייה:


½ כוס אגוזים, קצוצים


כף גרגירי שומשום


כף סוכר חום



לעיטור בתום האפייה: 
(לא הכרחי):


½ כוס אבקת סוכר


½ כפית קינמון



צילום: פסקל פרץ רובין





אופן ההכנה:


1. שמים את השמן, הסוכר, הביצים והדבש בקערה גדולה וטורפים היטב או מקציפים במערבל.


2. מוסיפים את הציפורן, הקינמון, הזנגביל, הקמח, אבקת הסודה לשתייה, האגוזים הקצוצים - ומערבבים היטב.


3. מערבבים את הקפה השחור עם המים הרותחים, מוסיפים לבלילה ובוחשים היטב.


4. משמנים את סיר הפלא או את התבניות ויוצקים לתוכו את הבלילה. מערבבים בקערית את האגוזים, את גרגירי השומשום ואת הסוכר ומפזרים על העוגה. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כשעה - או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.


5. מניחים לעוגה להצטנן היטב וזורים עליה את אבקת הסוכר והקינמון.




לפורטל הקולינרי של פסקל





טיפסקל להפתעות מתוקות לשולחן החג


כדי לשדרג את שולחן החג, חשבתי שיהיה זה אך יעיל להגיש לכם מבחר עצות להפתעות אפויות ומתוקות שיעזרו לכם לעצב את השולחן במוצרים אכילים ומפתיעים אשר כל סועד ישמח לקבל. אינכם צריכים להיות מומחים באפייה כדי להכין את תשומת הלב המיוחדת הזאת. מה שכן, אתם צריכים להצטייד ברוח ספורטיבית ובשמחה. שנה טובה!



הכינו לחמניות אישיות עגולות (לחמנייה עגולה מציינת שנה שלמה) והכניסו בכל לחמנייה פתק קטן המכיל איחולים.



הכינו מעטפות מתוקות ושקיות צרור עם שקדים מעלי בריק או עלי פילו, והסתירו בכל עטיפה פתק שעליו איחולים לשנה החדשה.



אם אתם טומנים פתקים במאכלים, חשוב שתיידעו את הסועדים, כדי שיחפשו את הפתק המוסתר וכך יימנעו תקלות מיותרות.



הכינו עוגיות קטנות אישיות בצורת שופר, תפוח עץ, חמסה ועוד מבצק פריך עשיר. בתום האפייה יש לערום כמה עוגיות בנייר צלופן וסגרו כצרור מתוק עם סרט והקדשה לשנה החדשה.



דרך מקורית להחזקת המפיות. צילום: פסקל פרץ רובין



כולם רוצים לשמור על הגזרה; במקום עוגה שלמה, אתם יכולים להכין עוגות אישיות בתבניות, בעיצובים ובגדלים קטנים במיוחד.


אם אתם מכינים חלות מתוקות לכבוד ערב החג, הכפילו את כמות הבצק וצרו מהן חבקים למפיות בצורת צמות - וסגרו לכעך. בתום האפייה השחילו את המפיות לתוך החבק האפוי.



אפשר להכין קונוסים מרצועת בצק שלתוכו, בתום האפייה, מכניסים את המפית.



צרו לחמניות פרח עם שקע במרכז. בתום האפייה הכניסו צנצנות קטנות של דבש והניחו לכל סועד על הצלחת.



את הלחמניות והחלות המתוקות עטרו בגבישי סוכר, שקדים מולבנים ואגוזים.