בשבוע שעבר התקיים בבר "לה אוטרה" התל אביבי אירוע חצי הגמר של תחרות בקרדי לגאסי 2017. בנוכחות שלושה שופטים בינלאומיים: דיקי קולימור - שגריר מותג בקרדי עולמי, מטיני קונגסריבילי - שגרירת מותג בקרדי בבריטניה וריצ'ארד נייל אירויין - שגריר מותג מזרח תיכון, התחרו עשרה מתמודדים במטרה להגיע לגמר בקרדי לגאסי המקומי שיתקיים בארץ בפברואר 2017.



הזוכים, נועם שרת - מהבר דאבל סטנדרט, איתי לשם - מהספייסהאוס ועמרי בלוטשטיין - מ־223, יקבלו תקציב מיצרנית הרום בקרדי אשר בעזרתו יצטרכו לקדם את הקוקטיילים שלהם בברים, מסעדות ושיתופי פעולה בארץ ובעולם. המתמודד שיוכיח כי הקוקטייל שלו קודם בצורה הטובה ביותר יטוס לייצג את ישראל בתחרות בקרדי לגאסי העולמית בברלין באפריל 2017 מול כ־42 מתמודדים מרחבי העולם.



הזוכה בתחרות העולמית יזכה להיות שגריר בקרדי העולמי. התחרות קיימת בעולם משנת 2008 וזוהי הפעם השלישית שבקרדי לגאסי מגיעה לישראל.


אז איזה סוג של קוקטייל היא בעצם מחפשת? "קוקטייל בקרדי לגאסי הוא קוקטייל שיעמוד במבחן הזמן", אומר השגריר דיקי קולימור, "קוקטייל שיוכל להיכנס לספר מתכונים גם בעוד 80 שנה כמו הקוקטיילים מוחיטו, דאקירי, דייזי דה סנטיאגו ועוד. קוקטייל שקל לשכפל אותו וברמנים יוכלו לחקות אותו גם בלונדון, טוקיו או מומבאי".




אסקייפ רום



מי שמחפש פסק זמן קצר מטרדות היומיום, יכול למצוא אותו בחדר היין של יקב נטופה, לשקוע בכורסת עור וללגום משקאות משובחים



חדר היין של יקב נטופה עובר לפעילות חורף, וזה זמן אופטימלי לביקור בחדר היין הראשון מסוגו בצפון; לקחת פסק זמן קצר מהמולת היום, לשקוע בכורסאות העור וללגום יינות משובחים. לאלה שרוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה מציע היקב סדנאות העשרה וטעימות. כדי שלא תעלו על ההגה שיכורים, לצד היין מציעים בנטופה בשרים על האש, סלטים ומעושנים עבודת יד. אפשר לשלב סדנת נקניקיות, שבה תלמדו להכין נקניקיות ביתיות טעימות, סדנאות בשר ודגים ופעילויות קולינריות שונות.



למי שלא מכיר את היקב, נספר על יין אחד שלו - נטופה דור 2013. לראשונה בנטופה הופק יין אדום זני. ענבי הסירה הם בסיס העשייה הייננית ביקב נטופה. אזור גידול הכרם בגליל התחתון תורם רבות למיצוי מרבי של איכויות הזן. בציר 2013 היה יוצא דופן. הבשלה מושלמת ויצירה ייננית מוקפדת הרכיבו יין בארומות וטעמים מרוכזים, מורכבים והרמוניים שעשוי מ־100% ענבי סירה ובעל 13.5% אלכוהול. זמן יישון: 15 חודשי השתבחות בעץ אלון צרפתי. שנת השקה: 2015. מתיקות: יבש. מחיר מומלץ: 180 שקלים. 



חדר היין אינטימי ומיועד ל־12 אנשים לכל היותר. הפעילות במקום כרוכה בתיאום מראש. יקב נטופה, מצפה נטופה, בגליל התחתון. לפרטים: 04-6786454


[email protected]



חדר היין של יקב נטופה. צילום: חן קלמנוביץ
חדר היין של יקב נטופה. צילום: חן קלמנוביץ



Madame Lily - הקוקטייל של נועם שרת


מרכיבים:


תפוח גראני סמית' מעוך


0.75 מ"ל מי סוכר


0.5 מ"ל ליים


0.75 מ"ל קלבדוס


1.25 מ"ל בקרדי קרטה בלאנקה


הכנה:


מוזגים טיפת אבסנט לכוס, משקשקים


ומסננים פעמיים לכוס שמפניה


קישוט:


סליל קליפת לימון



Madame Lily - הקוקטייל של נועם שרת
Madame Lily - הקוקטייל של נועם שרת




Lions Honey - הקוקטייל של איתי לשם



מרכיבים:


60 מ"ל בקרדי קרטה אורו


15 מ"ל מרטיני רוסו


30 מ"ל מיץ ליים סחוט


22.5 מ"ל סירופ דבש


4 כפיות טחינה


15 מ"ל חלבון ביצה


גרגירי שומשום שחור קלוי כקישוט


הכנה:


מערבבים בשייקר את הטחינה ומיץ הליים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומשקשקים. אחר כך מוסיפים קרח, משקשקים שוב ומסננים סינון כפול לכוס קופ.


קישוט:


פס שומשום שחור



Lions Honey - הקוקטייל של איתי לשם
Lions Honey - הקוקטייל של איתי לשם



Early Days – הקוקטייל של עמרי בלוטשטיין



מרכיבים:


60 מ"ל בקרדי קרטה בלנקה


30 מ"ל סירופ ארל גריי וניל


20 מ"ל מיץ לימון סחוט


15 מ"ל חלבון


10 מ"ל ליקר תפוזים



הכנה:


מנערים ולאחר מכן מוסיפים קרח ומנערים שוב.


קישוט:


טוויסט לימון



Early Days – הקוקטייל של עמרי בלוטשטיין
Early Days – הקוקטייל של עמרי בלוטשטיין



צילום: אמיר יעקובי