בעל מסגרייה קיבל התקף לב לאחר שהתווכח עם בנו וזכה בתביעה לביטוח הלאומי כנפגע תאונת עבודה. עורך הדין סמי אבו ורדה שייצג אותו, סיפר לגבי גזית ב-"103FM": "לא בכל יום בן גורם לאבא להתקף לב ומה שמעניין פה הוא שהתקף הלב הוכר כתאונת עבודה. בהתחלה ביקשו שנוכיח שמדובר בתאונת עבודה, אחרי זה אמרו שמדובר באבא ובן ושאלו למה אני רוצה להכניס את הביטוח הלאומי בין אב לבן". 

 


האם בכל מקרה בו מתקיים ויכוח משפחתי במקום העבודה, האירוע מוגדר כ"תאונת עבודה"?
"מדובר בתאונת עבודה, כי במקרה הספציפי הזה כל הוויכוח, כל האירוע, קרה בעבודה. הוויכוח לא היה על עניינים אישיים. ברגע שהוויכוח עוסק בענייני עבודה, זו תאונת עבודה".

"כדי שביטוח לאומי יכיר בכך, הגענו איתם לבית הדין לעבודה, לשם הבאנו את האבא ואת הבן", המשיך. "הוכחנו שמה שהיה באותו יום זה לא ויכוח קטן או שיחה שעלתה לטונים צורמים, אלא אירוע של צעקות שנבע מתוך ראייה שונה. הם התווכחו האם לשים דגש על לקוחות קיימים או לקוחות חדשים. אותו אדם באותו יום חווה מאמץ נפשי חריג, מעין טראומה, לחץ, משהו שהוא לא רגיל לחוות. זה גרם לו להתקף הלב ויכול לגרום לעוד כמה צרות, כמו אירוע מוחי וגם סכרת".

"מבחינת הביטוח הלאומי, כל תאונה שהיא קצת מורכבת והיא לא תאונה 'רגילה', נניח אם מישהו נפל מסולם ושבר את היד או החליק לתוך בור, זו לא תאונת עבודה", ציין עו"ד אבו ורדה. "הם מבקשים שתוכיח להם שזו תאונת עבודה. הם רוצים שתזיע תוך כדי שאתה מנסה להוכיח את זה".

"מצא על לוח המודעות מודעת אבל עם שמו"

"היה לי מקרה של אדם שפוטר מעבודתו וביום האחרון, כשהוא בא למסור את המפתחות של העסק אחרי 20 שנה, הוא כל כך התרגש לשלילה וחש מועקה כל כך חזקה, שהוא קיבל התקף לב באותו היום, למרות שהוא ידע על זה חודש מראש. זה הוכר כתאונת עבודה", סיפר עורך הדין.

עוד הוסיף: "במקרה אחר, אדם הגיע בבוקר למקום העבודה ומצא על לוח המודעות מודעת אבל עם השם שלו. הוא קיבל התקף לב וזה הוכר כתאונת עבודה, כמובן אחרי הגשת תביעה ומאבק. זה היה מעשה קונדס שמי שעשה אותו לא ציפה שזה יגיע להתקף לב".