דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-103FM תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית חושפת רוזמן בפני המאזינים את האמת על מיתוסים רווחים מעולם התזונה. והיום רוזמן מנתחת את אחד המיתוסים הגדולים בעולם התזונה: התרד. העלים הירוקים שמככבים באין ספור מתכונים, תבשילים ושייקים ירוקים ידועים בציבור כפצצת אנרגיה ירוקה ומלאה בברזל. למיתוס תרם גם פופאי המלח, שכזכור תרד הפך אותו גיבור. אבל האם יש אמת בשמועות? 

והפעם: האם תרד מחזק את הגוף בברזל?

ד"ר מאיה רוזמן: "יש מיתוס שהתרד הוא מקור מצוין לברזל, אבל זה לא נכון. בתרד יש באמת כמות עצומה של ברזל. מצד שני יש בו חומר שנקרא חומצה אוקסלית שקושרת את הברזל ומאוד מפריעה לספיגה שלו. חלק מאוד גדול מהברזל שיש בתרד לא נספג לגוף. אז פופאי אכל הרבה תרד כדי לנפח את השירים שלו ולהיות חזק, אבל מי שהמציא את הדמות הזאת כנראה לא ידע על החומצה האוקסלית. התרד עשיר מאוד בחומצה פולית, ויטמין K, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. למרות שהברזל לא נספג אל הגוף יש לו יתרונות בריאותיים. למרות זאת לא כדאי לאכול תרד בארוחה שכוללת עוף, בשר או דג, או מקורות אחרים לברזל, כי זה עלול להפחית את ספיגת הברזל גם מהם".