יקב יתיר, השוכן בחבל יתיר שבהרי יהודה הגבוהים והדרומיים הנושקים למדבר, הפך עם השנים לסמל האזור בזכות יינות האיכות שהוא מנפיק בכל בציר. היקב, שהוקם בשנת 2000, זוכה בקביעות בתשבחות ומדליות, האחרונים שבהם בדירוג המגזין Wine Enthusiast, הצפוי לראות אור בחודש מאי השנה. בימים אלה משיק יקב יתיר את היינות הראשונים מבציר 2013: את יין הדגל יער יתיר 2013, ואת יתיר פטי ורדו 2013. יער יתיר 2013 קיבל תשעה בצירים ברציפות ציון של 90 נקודות ומעלה ממגזין Wine Advocate על ידי מבקר היין המוערך רוברט פרקר.

ענבי יין יער יתיר גדלים בכרמים שביער יתיר בקרקע גירנית חרסיתית. יער יתיר 2013 מיוצר מהזנים קברנה סוביניון (68%) ופטי ורדו (32%). הענבים נבצרו מכמה חלקות ביער יתיר בגבהים משתנים - הנעים בין 650 עד 900 מטרים - אשר הניבו את היינות האיכותיים ביותר בשנת בציר נתונה.

היין התבגר במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, מהן כשליש חדשות. היין בוקבק בחודש פברואר 2015 והושאר ביקב עוד שנתיים להתבגרות בבקבוקים. הוא מתאים להמשך יישון לטווח של עשר שנים ויותר. יער יתיר 2013 מתאפיין בצבע ארגמני עמוק, בניחוח עשיר ובטעם המשלב עוצמה עם אלגנטיות ורעננות. 

בציר 2013 של יקב יתיר, צילום: יח"צ

מקורו של הפטי ורדו 2013 הוא בבורדו, צרפת, והוא עשוי מזן רב־עוצמה. ביתיר לא חושבים שהוא תוקפני כמו השם שיצא לו, ולא מביאים אותו להבשלה מקסימלית, כדי שיהיה פחות דומיננטי. יתיר פטי ורדו מיוצר מאחד מזני בורדו שלרוב משמש לייצור בלנדים ומציג שנה אחר שנה, מאז החל היקב לייצרו בשנת 2008, יציבות ועקביות באיכות גבוהה. יתיר פטי ורדו 2013 עשוי מהזנים פטי ורדו (85%) ומלבק (15%). הענבים נבצרו מכמה חלקות ביער יתיר בגובה של 680 עד 700 מטרים.

היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הבלנד הסופי. פטי ורדו 2013 מתאפיין בצבע ארגמני עמוק וניחן בארומה המזכירה סיגליות, פירות יער ומעט זפת ועור. טעמו מרוכז ומזכיר דובדבנים שחורים בשלים, הוא בעל גוף בינוני וסיומת מעט עפיצה. מתאים להמשך יישון לטווח של חמש עד עשר שנים.

מחיר: יער יתיר 2013 - 250 שקלים, פטי ורדו 2013 - 139 שקלים

 חדש מבית HEMREY

ב"ספיריטים סחר", יבואנית מותגי אלכוהול, מציגה קוניאק מבית HEMREY. מדובר בקוניאק משפחתי, המיוצר מגפנים שגדלים באזור פטיט שמפיין בחבל שמפיין שבצרפת. המשפחה מקפידה על יצור הקוניאק מגפני ענבים שגדלו בכרמים שבבעלות המשפחה בלבד.

 לקוניאק צבע ענברי שופע, והוא בעל טעמים עשירים ומרקם קטיפתי ייחודי. לישראל יגיעו שתי קטגוריות: HEMERY VS שמיושן ארבע שנים בחביות עץ אלון, מה שמעניק למשקה גוון זהוב עשיר. לקוניאק ניחוח עדין של עץ אלון, וניל, פירות וארומה של תה. גופו החלק מעניק לו טעם המתגלגל באופן טבעי על החך ומעורר את החושים,  ולו סיומת ארוכה ונעימה. 40% אלכוהול, 750 מ"ל- 149 שקלים.

HEMERY XO מיושן 25 שנה בחביות עץ אלון, בגוון אמבר זהוב, בעל 40% אלכוהול ובטעמו אפשר לחוש ביסמין עדין, עקיצות תפוז ונגיעות תאנה ושזיפים עסיסיים וטעמים משלמים של קינמון. 750 מ"ל- 349 שקלים. 

 

צילום: יח"ץ