מתים על המאכלים של פסח אבל מפחדים להעלות במשקל בתקופת החג? הדיאטנית הראשית של שירותי בריאות כללית, אירית פורז, ריכזה עבורכם את הטיפים החשובים ביותר שיסייעו לכם לשמור על המשקל במהלך ליל הסדר וחופשת החג.

לא לשבור את הדיאטה ולא להתיר כל רסן. ניתן לאכול ממאכלי החג, אך באופן מבוקר.

לצמצם ככל הניתן בצריכת המצות ולא להתייחס אליהן כאל תוספת הכרחית לארוחה.

להקפיד על שתייה מרובה - לפחות 8־7 כוסות מים או נוזלים דיאטטיים ביום.

להימנע מצריכת חטיפים בין הארוחות, ובעיקר להתרחק מממתקי הפסח.

להעדיף יין רוזה (95 קלוריות לכוס) על פני יין אדום מתוק (170 קלוריות לכוס).

להקפיד על צריכה מוגברת של ירקות במקום מאכלים עתירי אנרגיה.

בארוחה בשרית מומלץ להימנע ממאכלים מטוגנים.

העדיפו דגים דלי שומן (מקרל, סלומון, סול, טונה) על פני דגים עתירי שומן (אמנון, נסיכת הנילוס, פורל). מומלץ לבחור בדג שמשקלו נמוך משום שהוא מכיל פחות אחוזי שומן, כמו לדוגמה קרפיון שמשקלו עד 300 גרם.

להימנע מתוספות כלשהן במרק, למעט ירקות מבושלים.

להגביל את מספר "ארוחות השחיתות" המתקיימות בחג ולהשתתף רק בהכרחיות שבהן.

לנצל את הימים המתאימים לטיולים משפחתיים בחיק הטבע או לפעילות ספורטיבית.

הכותבת היא אירית פורז, הדיאטנית הראשית של שירותי בריאות כללית

הביאה לדפוס: אורית א. בראון