האם חמאס הוא המפתח לפתרון המשבר במפרץ הפרסי? שר החוץ של ערב הסעודית, עאדל אל ג'ובייר, אמר הערב (שלישי) כי על מנת לסיים את החרם הערבי על הנסיכות, קטאר חיבת להפסיק לתמוך בארגונים כמו האחים המוסלמים או חמאס. מנגד, שר החוץ של הנסיכות, שייח' תאמין בין חאמד השני, אמר כי "קטאר פתוחה לקיום דיאלוג במטרה לפתור את המשבר עם שכנותיה".



כזכור, איחוד האמירויות, מצרים, בחריין, סעודיה ותימן הודיעו אתמול בבוקר כי כי הן מקפיאות את יחסיהן הדיפלומטיים עם קטאר, מפני שהיא "מממנת גורמי טרור". באיחוד האמירויות הקציבו לדיפלומטים של קטאר 48 שעות לעזוב את שטחה, ובמצרים הודיעו כי יסגרו את המרחב האווירי ואת נמלי הים לכל התחבורה הקטארית. עוד הם האשימו את מדינת המפרץ בתמיכה בארגוני טרור, בין היתר ב"אחים המוסלמים", כך דווח בסוכנות הידיעות המצרית הממלכתית.
בנוסף לכך, סעודיה ניתקה את היחסים הדיפלומטיים שלה עם קטאר וגם את הקשרים באוויר ובים. במדינה אמרו כי המהלך בוצע כדי להגן על הממלכה ממה שהם מגדירים כ"טרור קיצוני". בסוכנות הידיעות הסעודית דווח כי הם דורשים מכל המדינות החברות לעשות אותו דבר. גם נסיכות בחריין הודיעה כי היא מנתקת את יחסיה עם הקטארים, תוך כדי שהאשימו אותם במתן רוח גבית לטרור וניתקו עמם את כל הקשרים הימיים ואוויריים. המשטר בבחריין הודיע כי הוא נותן לאזרחים הקטארים כ-14 יום לעזוב את שטחה. כחלק מהמהלך הדרמטי, הודיעה חברת התעופה איתיחאד של הנסיכות אבו דאבי, על השעיית כל טיסותיה היוצאות והנכנסות לבירת קטאר, דוחא.


מוקדם יותר היום הגיעה ההתייחסות הראשונה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ למשבר. טראמפ הביע תמיכה בחרם  – וגם לקח עליו קרדיט. "במהלך הנסיעה האחרונה שלי למזרח התיכון הצהרתי שאי אפשר לממן יותר אידיאולוגיה רדיקלית. המנהיגים הצביעו על קטאר – ותראו!", צייץ טראמפ בחשבון הטוויטר שלו. לאחר מכן הוסיף ואמר:  "כל כך טוב לראות שהביקור בערב הסעודית כבר משתלם. הם אמרו שהם יינקטו עמדה קשה נגד מימון קיצונים, וכולם התייחסו לקטאר. ייתכן שזו תחילת סוף עידן הטרור!".

ההערות של טראמפ, שמהוות התייחסות הראשונה שלו לקרע הגדול בין הנסיכות למדינות ערביות מובילות, באו בשעה שמנהיג כווית פוגש את בכירי ערב הסעודית כדי לנסות לגשר על העניין ולפתור את המשבר.