"הכרתי פירות וירקות חדשים שלא העזתי לאכול בבית, כמו קולרבי, גזר וגמבה. הייתה לנו בכיתה טעימה עיוורת. לי יצא קולרבי. טעמתי אותו בפעם הראשונה, אהבתי והתחלתי לאכול אותו בבית". כך סיפרה גאיה צברי, תלמידת כיתה ד' בבית הספר פרחי מדע ברחובות' המשתתפת בתוכנית "כוח הצבע". את התוכנית יזמה מועצת הצמחים לעידוד צריכת ירקות ופירות בקרב תלמידים.
 
מדובר בתוכנית שיצאה השנה לדרך כפיילוט ב־20 בתי ספר יסודיים ברחבי הארץ. משתתפים בה 1,500 תלמידים, הנפגשים אחת לשבועיים. את התוכנית מפעילה חברת קומיוניטי, המתמחה בחינוך סביבתי ובהעצמת קהילות, בשיתוף משרד החינוך ובמימון מועצת הצמחים. במסגרת התוכנית עוברים התלמידים הפעלות, הדרכות וחוויות לימודיות. המטרה: לעודד אורח חיים בריא ואכילת ירקות ופירות.
 
איריס ונטורה, סמנכ"לית חברת קומיוניטי שכתבה את התוכנית ומפעילה אותה, הדגישה: "מטרת התוכנית לחשוף את התלמידים לחשיבות צריכת הירקות והפירות. הגענו למסקנה שאחת הבעיות המרכזיות היא חוסר הרצון לנסות לטעום. "אנחנו המומים משיתוף הפעולה של הילדים. שמחנו לגלות את הצורך שלהם לטעום ולהיחשף והתלהבנו מהעובדה שהם מביאים את זה הביתה".