משרד החינוך הציג היום (שלישי) את התוכנית לחיזוק לימודי האנגלית בבתי הספר, כשהמטרה היא לעבור לאנגלית מדוברת. שר החינוך נפתלי בנט, אמר כי ״החל מהשנה הקרובה מערכת החינוך תעבור לאנגלית מדוברת. לשם כך, גיבשנו את תכנית Give me five שתיכנס לבתי הספר כבר בשנת הלימודים הקרובה". לדבריו, "מיסודי ועד תיכון, תלמידי ישראל יחלו לפתח מיומנויות בשפה האנגלית ויקבלו כלים על מנת לדעת כיצד להתבטא. בעולם הגלובלי של היום, לתכנית זו יש חשיבות מכרעת בקרב עתיד ילדינו".



השר הוסיף כי "גדל פה דור שלמד לשנן present simple, אני רוצה שיגדל פה דור שילמד לדבר באנגלית. כשם שהצלחנו עם התכנית הלאומית ל-5 יח"ל מתמטיקה, אין לי ספק שנצליח גם בתכנית לקידום אנגלית מדוברת בבתי הספר".



שר החינוך בנט ומכ"ל המשרד אבוהב מציגים את תוכנית give me five. צילום: אבשלום ששוני
שר החינוך בנט ומכ"ל המשרד אבוהב מציגים את תוכנית give me five. צילום: אבשלום ששוני



אחד היעדים המרכזיים של המשרד הוא הגדלת מספר התלמידים הלומדים אנגלית ברמה מוגברת. המטרה היא להגיע לכך ש-70% מקרב כלל תלמידי התיכון יבחנו בבגרות מוגברת: 4 ו- 5 יחידות לימוד.



במשרד גם מעוניינים לחזק את איכות ההוראה ומתכוונים לגייס עוד כ-1,000 מורים מהארץ ומחו"ל וכן 950 תומכי הוראה דוברי אנגלית רהוטה. בנוסף, יינתנו מלגות בהיקף של 21 אלף שקלים על מנת לגייס סטודנטים להוראת השפה.   

לימודי אנגלית. צילום אילוסטרציה: אינגאימג'
לימודי אנגלית. צילום אילוסטרציה: אינגאימג'

התכנית נשענת על שלושה נדבכים מרכזיים: 1. קידום השפה הדבורה - השפה האנגלית הדבורה תהיה נגישה לכל תלמידי ישראל, כדי שאלה יהיו מסוגלים להשתמש בשפה למטרות מגוונות: פרטיות, תעסוקתיות, ציבוריות ואקדמיות. לשם מימוש מטרות אלו, יינתן דגש חזק על חיזוק תחושת המסוגלות, הביטחון העצמי והיכולת לקשור בין תחומים שונים בעזרת מרכיב השפה. 2. הצבת יעדים לשם הגדלת מספר התלמידים הלומדים במסלול מוגבר כדי לאפשר ליותר ויותר תלמידים להיכנס בשערי האקדמיה. כיום קיים חוסר מיצוי פוטנציאל של מספר התלמידים ברמות השונות. 3. חיזוק איכות ההוראה כדי ליצור תשתיות איתנות של הוראה ולמידה.



מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, אמר כי "התכנית הלאומית מביאה בשורה פדגוגית חדשנית, שכן היא כוללת רכיבים רבים שלא היוו חלק ממערך ההוראה של בתי הספר. הרכיבים כוללים מיקוד בפיתוח של מיומנויות חדשות של שפה חדשה העוסקת בשיח הדבור שלה, כאשר הם ישולבו כחוט השני בכל שלבי החינוך החל מהיסודי ועד לחטיבה עליונה. לשם הטמעת המיומנויות, נדאג שכבר בשלב החינוך היסודי תלמידים יקיימו שיח באנגלית באמצעות קריאת ספרים שנרכוש ונציב בתוך כיתות הלימוד. התלמידים ישתפו את חבריהם לכיתה בחוויות האישיות שלהם מספר הקריאה, כאשר כל השיח יתקיים בכיתה באנגלית. בחטיבה נפתח את מועדוני הדיבייט ולקראת הבגרות, כל תלמיד יחויב בבגרות מדוברת. אני מאמין שכך המעטפת הזו תעצב בוגר עם מיומנויות שיסייעו לו להשתלב בתוך העולם הגלובלי המשתנה".