שנת הלימודים החלה, ואיתה בא הסוף לחגיגות הג'אנק פוד. עכשיו הגיעה העת להיערך להגשת ארוחות טובות ומזינות לילדים, כאלו שאנו יכולים להכין יום קודם והן יחכו להם באהבה גדולה כשיחזרו רעבים מבית הספר. אחת המנות האהובות על הילדים היא כדורי בשר אווריריים מבושלים ברוטב עם גרגירי חומוס פיקנטי וירקות, המוגשים על מצע אורז לבן. זו מנה שאפשר לבשל ממנה כמות גדולה ולהקפיא בשביל ארוחות צהריים נוספות במשך השבוע.

תבשיל כדורי בשר, גרגירי חומוס וירקות

החומרים (ל־20־30 כדורי בשר):

500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לשלב בין בשר אדום ועוף)

1 תפוח אדמה קלוף ומגורר

2 בצלים מגוררים גס וסחוטים מנוזלים

15 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

8 גבעולי כוסברה קצוצים

4 גבעולי אורגנו או בזיליקום קצוצים

2 ביצים

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת חריפה

1 כף סילאן

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית מלח

1/4 כפית קינמון

1 כפית שמן זית

1/2 כוס קמח מצה

הכנת הכדורים. מערבבים עד קבלת עיסה. צילום: פסקל פרץ רובין
הכנת הכדורים. מערבבים עד קבלת עיסה. צילום: פסקל פרץ רובין


לתבשיל :

4 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ

2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות קטנות

1־2 גבעולי סלרי עלים נקיים וחתוכים לקוביות

1 פלפל אדום בינוני נקי וחתוך לקוביות

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

5־6 כפות רסק עגבניות

5 שיני שום כתושות

1 מקל קינמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל לפי הטעם

4 כוסות מים

1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים לילה ומסוננים (או קפואים)

אופן ההכנה:

1. הכנת כדורי הבשר: שמים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה. נוטלים מעט מעיסת הבשר ויוצרים כדורים בקוטר 4־5 סנטימטרים. מניחים במגש רחב.

2. הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את כל הירקות לפי הסדר ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, השום, מקל הקינמון, תבלינים ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את כדורי הבשר וגרגירי החומוס ומבשלים עם מכסה כ־40 דקות. מערבבים,
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 30 דקות נוספות, עד שכדורי הבשר והירקות נהיים רכים והנוזלים מסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים על מצע אורז לבן.

טיפסקל

לא רק עם אורז: אפשר להגיש את כדורי הבשר עם כל תוספת שתבחרו: פירה, פסטה, קוסקוס ועוד. כמו כן, אפשר להוסיף לתבשיל ירקות נוספים, כמו גזר, אפונה או תפוחי אדמה.

מתכונים נוספים ניתן למצוא בפורטל הקולינרי של פסקל פרץ רובין: http://www.pascalpr.co.il/