רגע לפני החגים ולכבוד השנה החדשה, החלטתי לפנות לעופרית ברנע, מי ששינתה את אורח החיים בביתה בעקבות בעיות בריאותיות ויצאה ללמוד אימון תזונה אינטגרטיבית - התאמה בין הצרכים ואורח החיים שלנו, תוך שילוב בין הזנה רוחנית ונפשית להזנה פיזית. ביקשתי מברנע להמליץ על מתכון לקראת החגים ברוח התזונה האינטגרטיבית.



להפתעתי, היא סיפרה לי שלאחרונה חברה לאפרת פטל ולשירלי בן דוד, אף הן יועצות תזונה אינטגרטיבית, ויחד הן כתבו והפיקו את "שולחן אינטגרטיבי", מגזין דיגיטלי שבו אפשר למצוא שלל רעיונות יצירתיים ומתכונים המחברים את התוצרת המקומית הנפלאה לאורח חיים מאוזן, המשלב גוף ונפש. במגזין החינמי יש מתכונים מוכרים ואהובים בלבוש קצת אחר, או כאלו אשר קיבלו שדרוג או טוויסט מיוחד ויצירתי. בנוסף לשלל רעיונות בנושאי תזונה, במגזין אפשר למצוא גם כלים לשינוי הרגלי צריכה והתנהגות, אשר יהפכו ליעילים בחיי היומיום שלנו. המתכון - לפניכם.



קרמבל פירות ורימונים על קרם שקדים

החומרים (ל־6 מנות):


לבצק:
1 כוס קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן (½ כוס קמח דוחן, ½ כוס קמח אורז, ¼ כוס קמח טפיוקה)



½ כוס שקדים טחונים דק



½ כוס פקאן או אגוזי מלך קצוצים



¼ כוס סוכר קוקוס (מתאים למי שנמנע מסוכר או מנסה להפחית בו. אינו מכיל חומרים משמרים ואינו מולבן כמו סוכר רגיל)



¼ כוס סוכר קנים



1 כוס שיבולת שועל (מומלץ, אך לא חובה) + 2 כפות שמן קוקוס



½ כפית קינמון



½ כוס שמן קוקוס נוזלי



4 תפוחים צלויים



4 אגסים צלויים



1 כוס אוכמניות קפואות



¼ כוס גרעיני רימון



3 כפות ריבה ללא תוספת סוכר (משמש/אפרסק/פירות יער/ תות)



½ כוס מיץ רימונים טבעי



2 כפות מייפל



2 כפות שמן קוקוס נוזלי



½ כפית תמצית וניל



½ כוס גרעיני רימונים להגשה



קרם שקדים:



50 גרם שקדים מולבנים



2 כפות חמאת שקדים



1 כף דבש



½ כוס חלב שקדים



ג'לי רימונים:



2 כוסות מיץ רימונים טבעיים



2 כפיות אגר־אגר (תחליף צמחי לג'לטין)



½ כפית פקטין (רב־סוכר המצוי בפירות)



אופן ההכנה:


1. להכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים מלבד השמן בקערה. מוסיפים בהדרגה את השמן עד לקבלת מרקם פירורי. אופים כ־15 דקות ב־180 מעלות, עד קבלת גוון שחום. מוציאים מהתנור ומצננים. מפוררים סמוך להגשה.



2. להכנת קרם השקדים: טוחנים את כל מרכיבי הקרם במעבד מזון לתערובת חלקה, ומקררים.



3. להכנת ג'לי רימונים: בסיר קטן מחממים את המיץ על אש קטנה. מוסיפים את האגר־אגר ומערבבים עד שאין גושים. אפשר גם בבן מארי: מערבבים עד שהנוזל הופך להיות מעט סמיך.



4. מעבירים לתבנית צורות או לתבנית מרובעת לצינון ולקבלת ג'לי. לפני ההגשה חותכים לריבועים או חורצים בחורצני צורות.



5. להכנת הפירות: חותכים את הפירות לרבעים או לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים את הריבה, הווניל, המייפל והשמן, מערבבים ומשהים כ־5 דקות. מעבירים לתבנית תנור. אופים כ־15 דקות בגריל עד להשחמה קלה.



6. להרכבת הקרמבל: שמים בצלחת אישית כף קרם שקדים, 1־2 כפות מהפירות ומפזרים מעל את פירורי הקרמבל. מקשטים בגרגירי רימון ובג'לי רימונים.



טיפסקל


אם אתם מעוניינים להקל על ההיערכות שלכם לחגים או לפנק את חבריכם לעבודה, תוכלו לשלב בין שלל המנות את מגשי האירוח של חברת קאנאפ׳ס. תמצאו אצלם מבחר מנות ביס קטנות ומשובחות בעיצוב נוח ומרשים. אפשר גם להסתפק רק במגשי פירות בעיצוב אטרקטיבי.