+ בערב אני מפסיקה לאכול בשש בערב. אני לא אוהבת ללכת לישון אחרי ארוחה מלאה, אז אני מסיימת את היום בדיוק במה שהתחלתי, נס קפה ללא סוכר עם קרקרים מלוחים. זה מרגיע אותי וככה יותר כיף לי להתחיל את הערב וגם ללכת לישון.
פריקסה של אופירה
מתכון לפריקסה גם מטוגן וגם אפוי
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
3 כפות סוכר
50 גרם שמרית {2 כפות שמרים יבשים}
2 ביצים
2 כפות ערק
1/3 כוס שמן
3 עד 3.5 כוסות מים פושרים
1 ליטר שמן לטיגון
1 כפית מלח
למילוי:
תפוחי אדמה מבושלים {אך לא מידי} לקרר היטב לפני שחותכים לקוביות.
ביצים קשות.
זיתים שחורים.
לימון כבוש.
סלט מטבוחה טעים וזריז:
בסיר קטן לטגן 2 פלפלים חריפים
להוסיף 4 שיני שום קלופים
להוסיף פחית של עגבניות מרוסקות {ללא שום תוסף}
להוסיף מלח לאדות את העגבניות כ-20 דקות בערך
להוסיף קורט סוכר
בכוס חד פעמית לשים 2 כפות פפריקה מתוקה
ולערבב עם 1/3 כוס שמן לשפוך אל הסיר ולבשל עוד 7 דקות.
ואם רוצים לחסוך את זה קונים פחית עריסה
אופן ההכנה ללחמנייה מטוגנת:
לשים הכל לבצק רך ואחיד מתפיחים פעמיים. גוזרים נייר אפייה לכל לחמנייה.
מניחים נייר, קורצים עיגולים מהבצק ופותחים במערוך, ומגלגלים ללחמנייה. מניחים על נייר ומתפיחים .
מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים עם הנייר לשמור על צורה אחידה (טיפ מקרין גורן המדהימה)
מקררים מעט, ממלאים במילוי ובתאבון.
ללחמניות אפויות בתנור:
ללוש את הבצק, להתפיח פעמיים. לשים נייר אפייה שלם על תבנית.
לקרוץ עיגולים, לרדד ולגלגל ללחמנייה. להתפיח.
למרוח במברשת שמן זית ולאפות ב-180 מעלות עד להזהבה.