לפני כמה שבועות פנתה אלי אמא צעירה בבקשה לקבל מתכון לעוגיות הפרח הפשוטות, אלו עם הריבה ואבקת הסוכר, המוכרות גם בכינוי עוגיות סנדוויץ', אלא בגרסה ללא גלוטן. מיד ניגשתי למטבח ולקחתי את המתכון שלי להכנת עוגיות פרח נהדרות, פשוטות להכנה וטעימות, ופשוט החלפתי את הקמח הרגיל באחד מהקמחים נטולי הגלוטן הנמכרים ברשתות השיווק.
 
הכנתן של עוגיות אלה היא גם דרך נפלאה להעסיק את הילדים - ועל הדרך ללמדם על מידות, יחסים וכמויות. את העוגיות אפשר להכין בכל צורה שתרצו. 
עוגיות סנדוויץ׳ ללא גלוטן 

החומרים (לכ־25־30 עוגיות):

חבילת חמאה (200 גרם) בטמפרטורת החדר
חתוכה לקוביות 
אבקת סוכר (100 גרם)
2.25 כוסות קמח נטול גלוטן (300 גרם)
ביצה
למילוי:
כוס ריבה לפי הטעם (רצוי ריבה אדומה) מדוללת מעט בכפית מים חמים
לקישוט:
1/2 כוס אבקת סוכר

סטיילינג וצילום: פסקל פרץ־רובין
אופן ההכנה: 
1. מעבדים במערבל חשמלי בעזרת וו גיטרה את החמאה חתוכה לקוביות, את הסוכר ואת הקמח, עד לקבלת מרקם פירורי.
2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד יחד עד לקבלת בצק הניתק מדופנות קערת המערבל.
3. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 סנטימטר.
4. קורצים עוגיות בכל צורה הרצויה לכם.
5. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. במחצית מהעוגיות קורצים עיגול קטן במרכזה של כל עוגייה, ושומרים על מחציתן השנייה של העוגיות שלמות.
6. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות במשך 20־25 דקות עד להזהבה בהירה מאוד, מוציאים מהתנור ומצננים על רשת תנור.
7. נוטלים מעט מהריבה בכפית ומניחים במרכז העוגיות השלמות. מורחים קלות ומכסים בעוגיות עם החור. בדרך זו מכינים את כל העוגיות, מסדרים אותן בתבנית או על רשת ברזל ומפדרים אותן באבקת סוכר.

טיפסקל
 
-להכנת עוגיות פרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה או בשמן רגיל או שמן קוקוס. 
-אפשר להשתמש בסוגי ריבות שונים, אבל לא במרמלדות עם חתיכות.