פסטיבל ירדן וינטאג' יתקיים השבוע בתאריך 14.5 ביקב רמת הגולן. הדובדבן של ענף היין והקולינריה המקומית...

השנה יערך פסטיבל ירדן וינטאג' תחת הקונספט "יוצרים את העתיד שלנו" וישתתפו בו שפים צעירים ומבטיחים ממיטב המסעדות והמוסדות הקולינריים בישראל, לצד אנשי היין של יקב רמת הגולן. חוויה יוצאת דופן של יינות ואוכל משובח, טעימות מרשימות וסדנאות יין מרתקות אשר ייסובו סביב היצירה העתידית המשלבת ביין יין וגורמה. אירוע גסטרונומי מעורר חושים המאפשר התבוננות מקרוב בשיאה של יצירתיות צעירה ומקומית, ברמה בינלאומית.

ירדן וינטג' - אווירה.jpg 1
ירדן וינטג' - אווירה.jpg 1
יצירתיות מקומית ברמה בינלאומית... (צילומים: יח"צ) ירדן וינטאג' 2015 ייתן במה לכוכבים הצעירים, לדור העתיד שסומן על-ידי השפים המובילים בארץ וגם לתוצרת החקלאית המדהימה של הארץ. במתחם קולינרי עצום ומרשים יתנהלו במקביל 10 עמדות בישול ייחודיות, שבהן יציגו מעל 70 שפים צעירים מתכונים נבחרים העושים שימוש בחומרי גלם מקומיים, כשעל הניצוח הקולינרי מופקד ארז קומרובסקי ולצדו מאיה דרין. במקביל לסצנה הקולינרית יימזגו מיטב יינות היקב מבצירים שונים, חלקם נדירים, שיותאמו למנות המוגשות. הפן המקצועי של היין יבוא לידי ביטוי בסדנאות יין מרתקות שיועברו על-ידי יינני היקב ובראשם ויקטור שונפלד היינן הראשי. לצדן תתקיים סדנא אחת של יקב הרי גליל - יקב הבן של יקב רמת הגולן. הסדנאות יערכו במתחם היקב ויתמקדו בחדשנות והיצירתיות של העשייה הייננית הייחודית של יקב רמת הגולן ושל יקב הרי גליל: לקראת עידן חדש: ויקטור שונפלד, יינן ראשי יקב רמת הגולן. שעות הסדנה: 11:30, 15:30. מלחמת הקלונים: דורית שגב, ייננית. שעות הסדנה: 11:00, 13:00, 15:00. עתיד מבעבע: טלי סנדובסקי, ייננית בכירה. שעות הסדנה: 11:30, 13:30, 15:30. יוצרים את העתיד שלנו: מייקל אייברי / שירי רוזנטל, ייננים. שעות הסדנה: 10:30, 12:00*, 13:30, 15:00*, 16:30 (*באנגלית). העתיד שלנו במרכז - סיור ג'יפים בכרמים: צוות המחלקה לגידול יין. שעות הסדנה: 11:00, 13:30, 16:00. זן ואומנות הבלנד: יצירה גלילית מיכה ועדיה / בועז מזרחי אדם, ייננים, יקב הרי גליל. שעות הסדנה: 12:00, 14:00, 16:00.