אבירם כץ טעם יינות מאזור פריוראט שבספרד ומסביר למה ההבדל בין 'עולם ישן' ל'עולם חדש' הוא לא מה שחשבתם...
כשמדברים אתכם על יינות ספרד, על מה אתם חושבים? על היסטוריה מפוארת, מסורת, כל ה"עולם ישן" הזה וכו'... לא ככה? ספרד נחשבת לצלע חשובה בשילוש האירופי הקדוש והקלאסי לצד צרפת ואיטליה, אבל כשמדברים על אזורי יין מפורסמים בספרד, כמו למשל פריוראט שעליה נדבר היום - דווקא אז קשה לדבר על "עולם ישן".
היינות האלו הם לא בדיוק מה שלימדו אותנו בבית-ספר כ"עולם חדש". לא שזה רע, פשוט צריך לזכור את זה... (צילומים: יח"צ)


Mas Mirar, Mas Martinet 2013 - בקבוק
בעיקר גרנאש וקריניאן, עם מעט קברנה, מרלו וסירה. שימוש במכלי בטון וחביות ישנות בלבד, ואכן העץ לא נוכח כאן על אף 14 חודשי היישון. פרי רך וחנפן, אך מצליח לשמור על רעננות מסוימת. יין כניסה נחמד לאזור.
Martinet Bru, Mas Martinet 2012 - בקבוק
The Escrunas, Mas Martinet 2013 - בקבוק
בעיקר גרנאש (80%) וסירה. אמנם ניכר כאן שימוש מאופק למדי בעץ, אך שוב מדובר ביין מלוטש ועשוי היטב עם פרי שכבר מרגיש פורטי, מעט אלדהידי ומכביד מדי לטעמי. לחובבי הז'אנר המושבעים.
Cami Pesseroles, Mas Martinet 2013 - בקבוק
Clos Martinet,Clos Martinet, Mas Martinet 2013 - בקבוק
בעיקר גרנאש, לצד סירה, קריניאן ומעט מרלו וקברנה סוביניון. כאן אנחנו כבר קופצים לליגת העל של היקב, ושל האזור. כן, זה יין כבד מאוד, לעיס, שאפשר לאכול עם סכין ומזלג, אך עם המון מורכבות ועושר, ודוגמא מוצלחת לפריוראט עוצמתי במלוא הדרו.
Clos Martinet, Mas Martinet 2005 - בקבוק