כשמדובר ביינות רוזה, עשו לעצמכם טובה ורדו מהעץ. רוזה הוא יין קליל וכייפי וכל מה שצריך לדעת זה שבאתם ליהנות...

נדמה שכולם כבר הפנימו שהקיץ הזה הוא לגמרי הזמן הוורוד. ייננים ויקבים רבים קראו את המפה והבינו שהגיע הזמן להעיר מהתרדמה הארוכה את יינות הרוזה, לנער את הז'אנר מהאבק שהצטבר עליו במרוצת השנים ולחזור להעלות אותם שוב למדפים. ואם אנשי היין באשר הם לא יצליחו לעשות את זה, כנראה שהטמפרטורות המטורפות שחוגגות עלינו, וזה עוד לפני שהקיץ האמיתי ממש התחיל, כבר יעשו את זה בעצמן...

הרי אנחנו לא ממש צריכים פה עוד משהו שבמקום לצנן אותנו רק יקפיץ לנו עוד יותר ת'פיוזים... (צילומים: יח"צ)
הרי אנחנו לא ממש צריכים פה עוד משהו שבמקום לצנן אותנו רק יקפיץ לנו עוד יותר ת'פיוזים... (צילומים: יח"צ)
הרי אנחנו לא ממש צריכים פה עוד משהו שבמקום לצנן אותנו רק יקפיץ לנו עוד יותר ת'פיוזים... (צילומים: יח"צ) עברו שנים לא מעטות עד שהצלחנו להפנים שאנחנו לא אירופה, ושיינות אדומים, משובחים ככל שיהיו, עובדים עלינו בחורף לגמרי אחרת מאשר בקיץ. כן, תרגיעו, זה ממש לגמרי בסדר לאפסן בקיץ יין אדום במקרר לעשר דקות או רבע שעה, ואפילו לזרוק לתוך הכוס קוביית קרח או שתיים, מבלי שיורמו מסביבכם יותר מדי גבות, אבל בואו נודה - זאת לא אותה ההנאה כמו ללגום את אותו היין כשקר בחוץ. האקלים הישראלי הולך נפלא עם יינות לבנים צוננים מאוד ויינות רוזה כמעט קפואים שמספקים חמיצות מרעננת לצד קרירות מרגיעה. הרי אנחנו לא ממש צריכים פה עוד משהו שבמקום לצנן אותנו רק יקפיץ לנו עוד יותר ת'פיוזים. יש משהו לגמרי כובש ביינות רוזה וכמעט אף פעם לא תשמעו שמדברים עליהם במילים גבוהות שמנופחות בפלצנות אנינה. רוזה הוא יין קליל שאמור לכבוש אותך בפשטות הישירה שלו. כזה הוא הרוזה. וכזה הוא גם הרוזה החדש של יקב הרי גליל. הרוזה העשוי מ-74% סנג'יובזה, 23% פינו נואר ו-3% גרנאש, הוא יין קיצי וצעיר בעל חמיצות נעימה ומאוזנת, עם ניחוחות פירותיים רעננים של תותים טריים ופריחת הדרים וארומה עשבונית קלה, בקיצור, יין קליל ומהנה במחיר די סביר. אז למה להכביר מילים: תמזגו אותו לכוסות שזרקתם לכמה דקות במקפיא אחרי שקיררתם גם אותו טוב-טוב, תסתכלו עליו בגובה העיניים וקחו אותו בשלוקים גדולים...   הרי גליל רוזה 2014. מחיר מומלץ: 50 שקל