יאיר גת הפסיד סטייקים משובחים עקב שליחות קטלנית בבוואריה (פרטים בקרוב...), אבל לא ויתר על טעימה פרטית של היינות החדשים מיקב רמת הגולן כשחזר ללבנט

באחד מערבי נובמבר, כאשר צמרת כתבי היין של ישראל התכנסה ב"מקום של בשר" בנווה-צדק, לרגל השקת שני יינות קברנה סוביניון חדשים של יקב רמת-הגולן, התכנסנו, חבר הסנהדרינק, הסומלייה והאח אבירם כץ, אני ועוד כמה שתיינים רבי זכויות, במסעדה של מבשלת הבירה שלנקרלה בעיירה במברג אשר בבוואריה. נאמר זאת כך: יין לא היה שם וגם לא בקר.

"היין הזה הוא יין של חורף". ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום 2011 (צילומים: יח"צ)
"היין הזה הוא יין של חורף". ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום 2011 (צילומים: יח"צ)
"היין הזה הוא יין של חורף". ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום 2011 (צילומים: יח"צ) זוג הבקבוקים החדשים חיכו לי כשהגעתי הביתה ולא נתנו לי להתעלם מהם. "הפסדת את הסטייקים", חשבתי ששמעתי אותם אומרים מהפינה של המקרר, "ואת מה שהיה לויקטור להגיד". לויקטור שונפלד, היינן של רמת-הגולן יש בדרך-כלל דברים מעניינים להגיד, "אבל זה לא אומר שאתה יכול להתעלם מאתנו", אז לא התעלמתי. 2011, אומרים ביקב, היתה השנה הקרה והרטובה ביותר ברמת-הגולן מאז 1997. הבציר באותה שנה התחיל מאוחר והסתיים באמצע נובמבר. נראה שמזג האוויר הקיצוני לא עשה יותר מדי רושם על 'ירדן קברנה סוביניון 2011'. ליין, שהתיישן שנה וחצי בחביות, יש צבע כהה ומבריק והמפגש הראשוני שלו עם האף כולל עקיצה אלכוהולית קלה ונוכחות בולטת של ריחות עץ קלוי ועשן. כמה דקות מאוחר יותר הוא מתחיל לתת את מה שיש לו: דובדבנים בשלים, פירות שחורים ונגיעה של עשבי תיבול, כל מה שאפשר לצפות מירדן קברנה סוביניון. המגע שלו עם החיך עשיר ורך, הטעמים מאוזנים והסיומת ארוכה, מרירה מעט עם נגיעות מעניינות של טעמי ליקריץ ותבלינים מתוקים. זה יין חם ואלכוהולי. יין של חורף ושל בשר, שהייתי שמח לפגוש עוד שבע, שמונה שנים. כרם אל רום ניטע בשנת 1983 בצפון רמת-הגולן, בגובה 1,000 עד 1,100 מטרים מעל פני הים. ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום, שנעשה לראשונה בבציר 2001, הוא הסינגל ויניארד הראשון של יקב רמת-הגולן. היין הראשון שנעשה מענבי כרם יחיד. הצבע שלו אדום כהה, נוטה לסגול, גם כאן לא ניתן להתעלם מריחות העץ הקלוי, העשן והקפה, זכר לשמונה עשר חודשי יישון בחבית, ומהפרי הבשל. אבל ריחות של עשבי תיבול טריים, פרי בוסר ואדמה לחה, גורמים לו להיות רענן ומלא חיים יותר מקודמו. גם בפה, מתגלה יין חד ומהודק, עם חמיצות טובה, מרקם נעים וסיומת חמצמצה ומתובלת. אם אתם שואלים אותי, גם היין הזה הוא יין של חורף. אולי קצת פחות קר. ירדן קברנה סוביניון 2011. כ-120 שקל ירדן קברנה סוביניון כרם אל רום 2011. כ-225 שקל