רק המחשבה על הקיץ המתקרב גורמת לכם להתקבע על פוזה של גרושה ממורמרת? אל תישברו אחים שלנו, הדרך הנכונה לקרר לכם את הנשמה היא דווקא ללכת על איזה דרינק מר...

זה לא שלא תמיד חם פה, כי כן, גם כשקר פה - חם פה, כך שלשתיין מר הנפש, גם זה הבריא בנפשו (מעטים ככל שיהיו...) השואף לצנן את עצמו יש רק מספר אופציות בודדות. הראשונה וההגיונית ביותר היא לנוע ממזגן למזגן (בית, אוטו, משרד) ולקלל את אלו שנולדו ולקנא באלו שלא, להתעסק עם קצת בירות, יין לבן, ומה שיוצא מהמקפיא בבר החביב עליכם.

מר לכם? אם אתם לגמרי בעניין של להתמרמר, אז לכו עם זה עד הסוף. עדיף עם איזה דרינק ביד (צילום: גל סידס, יח"צ)
מר לכם? אם אתם לגמרי בעניין של להתמרמר, אז לכו עם זה עד הסוף. עדיף עם איזה דרינק ביד (צילום: גל סידס, יח"צ)

מתוק הרי לא בא בטוב כשהשמש קופחת, וגם לא משהו שבילה יותר מדי זמן בחביות עץ. אופציה הגיונית נוספת היא דווקא ללכת על טעם מר - זה שלא תמיד מדבר באותה שפה עם כל השתיינים, אבל זה שברגע שמתחילים לקשקש אתו קשה לחזור אחורה, הוא לא מתנצל וחד ומושך עוד ביס, או שאכטה או שלוק. מר כזה שזורק אותך מיד לאיטליה. הקיצור, הגיע הזמן להיזכר שביטר הוא לא רק במאי מחונן.

למתרעננים
קוקטייל ג'זמין
קוקטייל ג'זמין
קוקטייל ג'זמין

גין-בומביי-ספייר
גין-בומביי-ספייר
למי זה מתאים? קוקטייל מושלם ללוחמים של אחר-הצהריים שמדי פעם גם הופכים את זה לערב שהתחיל מוקדם ונמשך עד מאוחר.

מה צריך?

מנה וחצי ג'ין מנה מיץ לימון חצי מנה קוואנטרו חצי מנה מרטיני ביטר קרח

מה עושים? משקשקים עם הרבה קרח ומוזגים לכוס מלאה קרח ומקושטת במיטב פירות העונה. איך שותים את זה? בחיק הצימר תוך כדי גיחוך על אלו שלא שפר עליהם מזלם כמוכם. מה אוכלים ליד? פירות טריים על קרח, כי אם כבר השקעתם בצימר, לך עד הסוף ותרכשו אננס.

למתורבתים
קוקטייל אפרול שפריץ
קוקטייל אפרול שפריץ
קוקטייל אפרול שפריץ

מרטיני ברוט
מרטיני ברוט
למי זה מתאים? לכל מי שביקר באיטליה והתאהב בחדוות האפריטיבו.

מה צריך?

הרבה מרטיני ברוט הרבה אפרול מעט סודה פלח תפוז קרח

מה עושים? מוזגים הכל יפה-יפה לתוך כוס יין על הרבה קרח עם פלח תפוז שמנמן ועסיסי.

איך שותים את זה? על בר בשעת דמדומים עם צעיף מעצבים, או לפחות מטפחת בד בכיס.

מה אוכלים ליד? כל מה שנשמע סקסי: פרושוטו, ארנצ'יני, בוראטה, אויסטרים, אתם יודעים איך זה הולך.

למתקדמים
קוקטייל רד איי נגרוני
קוקטייל רד איי נגרוני
קוקטייל רד איי נגרוני

מרטיני-ביטר
מרטיני-ביטר
למי זה מתאים? למי שכבר עשה סיבוב בבלוק ומוכן לטעום את הדבר הבא.

מה צריך?

מרטיני ביטר וורמוט אדום ג'ין פולי קפה קרח

מה עושים? לוקחים וורמוט אדום, נניח מרטיני, משרים בו פולי קפה מבית-הקפה החביב עליכם ושוכחים מזה לשבוע-שבועיים. כשנזכרים אפשר למזוג לכוס מנה. על זה עוד מנה ג'ין ועוד מנה ביטר, נגיד מרטיני ביטר, שיתכתב עם ידידו הוורמוט. מערבבים בלואו בול על הרבה קרח.

איך שותים את זה? על פינה בבר הביתי שלכם תוך כדי הנאה צרופה מדרינק ששמור ליחידי סגולה.

מה אוכלים ליד? משהו עם פאנץ'. איזה גבינה כחולה וריחנית, או פלח חמון מיושן היטב.

לפונקציונלים
קוקטייל קרליטו מחוזק
קוקטייל קרליטו מחוזק
קוקטייל קרליטו מחוזק

פרנה ברנקה
פרנה ברנקה
למי זה מתאים? לברמנים, לשתיינים קבועים, למחלימים מהאנגאובר.

מה צריך?

פרנה ברנקה אספרסו כפול קרח

מה עושים? בוחרים את הלואו בול הכי יפה באזור, מעמיסים בקרח, מפילים פנימה אספרסו כפול ומוזגים פנימה ביטר כהה קשוח ומר (למשל פרנה ברנקה) על פי העדפות לבכם ומצבכם הנפשי.

איך שותים את זה? עם משקפי שמש תוך כדי סינון קללות כלפי כל אלו שנראים כל-כך טוב בשעה כל-כך מוקדמת של אחר הצהריים.

מה אוכלים ליד? מרלבורו אדום.

לקייטנים
קוקטייל קמפאשן
קוקטייל קמפאשן
קוקטייל קמפאשן

מרטיני-רוסו-
מרטיני-רוסו-
למי זה מתאים? לכל מי שנראית טוב בביקיני, למי שמשקיע סכום זהה במיטת השיזוף ובבר, לחברה הכי טובה של זאת שמתחתנת.

מה צריך?

מרטיני רוסו מרטיני ביטר מיץ פרי, סחוט, טרי מיץ לימון קרח

מה עושים? מכינים קש צבעוני (עדיף בצורת איבר מין זכרי), לתוך הכוס הכי מפונפנת בנמצא, מוסיפים קרח, מוזגים כמויות שוות של מרטיני רוסו, ביטר אדמדם ונחמד (למשל מרטיני ביטר או קמפארי), מיץ מהפרי החביב עליכן, וסחיטה נדיבה של לימון.

איך שותים את זה? עם בגד-ים.

מה אוכלים ליד? איזה אוכל?! יש לי חתונה שבוע הבא.

להרפתקנים
קוקטייל מנהטן ארטישוק
קוקטייל מנהטן ארטישוק
קוקטייל מנהטן ארטישוק

צ'ינאר
צ'ינאר
למי זה מתאים? היפסטרים של אלכוהול, ג'נטלמנים של פעם, ג'נטלמנים של היום.

מה צריך?

צ'ינאר וויסקי שיפון אנגוסטורה תפוז קרח

מה עושים? זה שלא שהמנהטן הישן עם קצת מרטיני רוסו הוא לא טוב, אבל למאותגרים ולמאתגרים אפשר להחליף את המינון בקצת צ'ינאר - הלא הוא ליקר הארטישוקים האיטלקי האהוב על השתיין הרבגוני - בכמות של חצי מנה לעומת מנה של וויסקי שיפון וכמה טפטופי אנגוסטורה עם כמה קוביות קרח טהורות בלואובול, ניתן לרקוח את הפלא. טוויסט תפוז ייטיב עם הסיטואציה.

איך שותים את זה? תוך כדי המלצה חמה לכל מי שסביבכם לשתות משהו שהוא עוד לא שתה.

מה אוכלים ליד? את הראש של זה שיושב לידכם על הבר.