הייננית רוני ססלוב חמושה בג'יפ ובצלם רן בירן חורשת את הארץ כדי להביא לכם את הסיפורים שמאחורי היקבים, והפעם: יקב 'סומק'…
יקב 'סומק' ממוקם במרכז זכרון יעקב, בית המשפחה מקדימה ומאחור אורוות הסוסים הישנה אשר הומרה ליקב חדשני ואיכותי. ברק הוא דור חמישי של כורמים, משנת 1882 אבותיו גידלו ענבים ליין. כיום ממשיך ברק את המסורת ומגדל מגוון רב של זני ענבים: קריניאן, סירה, מורבדר, גרנאש, פטיט ורדו, קברנה פרנק, מרלו, שרדונה, ויונייה, פרנץ קולומברד, שנין בלאן... והרשימה ממשיכה.




בדור החדש של הכורמים יש יותר מחשבה על המוצר הסופי ומודעות סביבתית. נחשפתי למגוון שיטות הטיפול האורגני בגרמניה. יש לנו יקב תאום אורגני ביודינמי, משפחתי קטן ואיכותי. אנחנו בקשר טוב, מבקרים אחד את השני ולומדים הרבה אחד מהשני. אנחנו שולחים אחד לשני תמונות מהכרם, צמחים ועשבים, חרקים. מעשירים זה את זה".


כששלחו את יין לארצות-הברית לייצוא הוא עבר את הבדיקות של ה-FDA והם פנו אליהם ושאלו מדוע לא כתבו שהיין אורגני כיוון שהוא עונה על כל הקריטריונים של יין אורגני. יינות יקב סומק מוגדרים גם כטבעוניים עם תעודה רשמית מה-Vegan Society, המעידה על כך שהיין נעשה ללא שימוש במוצרים מהחי.
את יינות היקב לא פשוט למצוא, הם נמצאים במספר קטן של מסעדות וחנויות, אבל בעיקר נמכרים ביקב. "הכי כיף זה שהאורחים באים ליקב, רואים איפה ואיך אנחנו עושים את היין, יושבים בסוכה המוצלת ונהנים מהיין.

יום אחד בארוחת הערב הילה אומרת לי: 'אנחנו עושים את היין לפי הטעם שלנו, אבל מה אם לא יאהבו את הטעם שלנו? יש פה סיכון נורא גדול'. 'אל תדאגי', אמרתי לה, 'אם אנשים לא יקנו ואנחנו נצטרך לשתות את כל היין אז לפחות נשתה את היין שאנחנו הכי אוהבים'".